Last news in Fakti

3 Октомври, 2016 19:58 1 095 2

Левски започна с психовойната срещу ЦСКА

  • левски-
  • цска-
  • психовойната

След паузата, в която ще играят националите гарнитури, се завръща и родната Първа професионална лига като акцентът пада върху големия столичен сблъсък между Левски и ЦСКА.

Двата отбора ще се изправят един срещу друг на 15 октомври от 16.00 часа на националния стадион "Васил Левски".

От "синия" клуб обаче нагледно демонстрираха, че не приемат предстоящия двубой срещу армейците за вечно дерби.

На заглавната страница на официалния сайт на тима от Подуяне традиционно стои името на следващия съперник и оставащото време до първия съдийски сигнал.

Сега то е изписано с малки букви, а емблемата дори липсва. С този си жест, левскарите мого ясно заявяват позицията си спрямо схемите, с които отборът от "Армията" бе върнат в елита.

Декларация на тръст "Синя България" във връзка с мача от десетия кръг на шампионата пък тотално отказва да признае, че това което предстои може да бъде смятано за "вечно дерби".

Преглагаме Ви изявлението без редакторска намеса.

"Разтревожени сме от информацията, че от наскоро преименувания отбор на Литекс се опитват да обвържат ПФК „Левски“ с договор, според който всички мачове с новодомецa в София, трябва да се играят на ст. „Васил Левски“. Това е жалък опит за легитимация на един доскоро провинциален тим, под претекст, че тези мачове са „вечното дерби“.

Искаме да напомним на всички, но най-вече на медиите, че „вечното дерби“ отиде във вечността, тъй като единият участник в него официално обяви кончината си на така любимата дата на създателите му – 9-ти септември, 2016 г.

За всички Левскари това е просто един мач с традиционно труден съперник, който сме побеждавали многократно и у дома, и на собствения му стадион в Ловеч. Пристигането им в София и последвалото преименуване с абсолютно нищо не променят това.

За разлика от други, с претенциите за грандове и каузи, Левски си има чудесен стадион, на който може да приема отбори от столицата, провинцията, чужбина или хибридни такива, предоставяйки нормални условия на феновете – тоалетни, вода, храна и прекрасна гледка към терена.

Има и нещо също толкова важно и то е, че ПФК „Левски“ ще претърпи значителни материални щети ако се съгласи с подобни условия. Затова, в качеството си на миноритарен акционер, призоваваме настоящето ръководство на клуба да изпрати незабавно писмо до Българския футболен съюз, в което да се посочат следните мотиви за отказа ни да играем на друг стадион, различен от нашия дом „Георги Аспарухов“:

Никога досега мачовете ни с Литекс, Ловеч, Осъм, Лекс, Кърпачев или както и да се е казвал този отбор не са били на Националния стадион, когато стадион „Георги Аспарухов“ е бил в изправност.

ПФК „Левски“ има задължения към строителните компании, изградили сектор А на ст. „Георги Аспарухов“ и с приходите от този сектор ги погасява. Играейки на друг стадион, нарушаваме тези си задължения и увреждаме собствения си интерес, както и този на гореспоменатите компании.

ПФК „Левски“ има подписани договори и задължения със спонсорите си, в частност относно брандирането на стадиона и начина на реклама. Нарушаването на тези договори води до неустойки.

Финансовото състояние на клуба не позволява плащането на огромни суми за наем на чужд стадион, а тези средства могат да отидат за НАП, ДЮШ или друго належащо плащане.

ПФК „Левски“ изгради пропускателна система на стадион „Георги Аспарухов“, която на ст. „Васил Левски“ липсва и ще затрудни притежателите на сезонни билети и ще увеличи разходите.

ПФК „Левски“ е продал единствените по рода си в България ВИП боксове на привърженици, платили за тях десетки хиляди лева, които няма да могат да получат същия комфорт и обслужване на друг стадион и с основание могат да предявят претенции към ръководството.

Феновете на Левски не припознават, нито приемат въпросните двубои за нещо различно или специално от тези с Литекс.

И за финал, бихме искали да заявим, че ако се спазваха правилата и законите в държавата, то тези мачове не трябваше да ги има, тъй като мястото на Литекс е в Б група, поради изваждането им от елита с решение на БФС. Да припомним, че това наказание беше наложено на мач с Левски точно на стадион „Георги Аспарухов“, когато настоящия им директор Стойчо Стоилов извади отбора от терена по заповед на настоящия им благодетел Гриша Ганчев."


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Янко

    0 0 Отговор
    Бая бой отнесохте от Литекс и бяхте като на*кани два сезона но та
    зи година го вадите голям Ще видим
  • 2 abv

    0 0 Отговор
    Измислен отбор в една измислена държава. Даже не знам как да го нарека. Но това не е отбора на ЦСКА, а някакъв хибрид създаден по идея на човек, който цяла България познава що за стока е. Жалко за тази държавица. Всеки взе да си измисля схеми и отборчета и да решава кой и как да играе в елита и най-страшното е че БФС клекна пред беззаконието и се съгласи това да се случи. Жалко за българския футбол.