Last news in Fakti

4 Ноември, 2016 00:28 891 0

Саутхемптън си отмъсти на Интер

  • саутхемптън-
  • интер-
  • лига европа

Османлиспор шокира Виляреал като гост

Формата на Интер от началото на сезона продължава да бъде ужасна. Сега парче от "нерадзурите" отхапа и тима на Саутхемптън. В предишния сблъсък италианците успяха да изненадат "светците" с 1:0, но тази вечер нещата бяха много различни и Интер записа нова болезнена загуба - този път с 1:2 при гостуването си от група "К" на Лига Европа.

Това бе третото поражение в надпреварата.

Грандът от Милано дори първи откри резултата в 33-ата минута, когато Иван Перишич получи центриране в наказателното поле, на два пъти опита удари, които бяха блокирани, но топката попадна в краката на Мауро Икарди, който не сгреши за 0:1.

В 45-ата минута Саутхамптън получи спорна дузпа за игра с ръка на Перишич в наказателното поле, въпреки протестите на гостите. Изстрелът от бялата точка на Душан Тадич обаче бе отразен от Самир Ханданович и резултатът остана непроменен.

В 64-ата минута обаче натискът на домакините даде резултат. Удар на Ориол Ромеу се отби от напречната греда, а след това Върджил ван Дайк успя да прати кълбото в мрежата за 1:1.

"Светците" стигнаха до пълен обрат в 69-ата минута, когато остро центриране на Тадич хвана неподготвени защитниците на Интер и Юто Нагатомо по много нелеп начин си вкара автогол за 2:1.

В другия мач в групата Спарта (Прага) надигра с 2:0 Апоел (Беер Шева) с попадения на Доцкал в 23-ата и Лафата в 38-ата минута.

Така след изиграването на мачовете от четвъртия кръг водач в класирането е Спарта с 9 точки, пред Саутхамптън със 7, Апоел с 4 и Интер с 3.

В друг любопитен двубой от вечерта, Виляреал допусна изненадваща загуба с 1:2 от гостуващия Османлъспор в мач от груповата фаза на Лига Европа.

Турският тим игра с много борба и себераздаване и заслужи трите точки, възползвайки се от ротациите на Фран Ескриба. С успеха тимът от южната ни съседка оглави група L.

Турският тим стигна рано до попадение. Бившият нападател на Осасуна Пиер Уебо отбеляза в осмата минута. След центриране отляво, Прохазка свали топката с гърди и стреля към вратата, като Уебо беше на точното място за добавка - 0:1.

Гостите се затвориха и затрудниха нападенията на "жълтите". В 26-ата и 31-ата минути Денис Черишев изпусна две положения. В 34-ата вратарят Арикан изби след изстрел на Родри.

Момчетата на Фран Ескриба изравниха с голяма доза късмет в 48-ата минута. Родри изстреля топката, тя се удари в защитник и прехвърли вратаря, който беше излязъл напред - 1:1. Гостите играха много подредено и хитро контраатакуваха. В 73-ата минута Уебо не стигна до топката след скоростна акция, а Махер не стреля точно при добавката.

В 75-ата гостите вкараха за ужас на публиката на "Ел Мадригал". Умар центрира отдясно, Андрес Фернандес не реагира добре на първа греда и Русеску насочи в мрежата - 1:2. В 82-ата вратарят Фернандес запази интригата с добра спасяване срещу Русеску. В 92-ата стражът на гостите Арикан се прояви блестящо след атрактивно изпълнение на Никола Сансоне.

Другият мач от групата се оказа най-сухият за вечерта. Цюрих и Стяуа не успяха да си отбележат гол. След четвърти мачове Османлъспор води със 7 точки, а по 5 имат Цюрих и Виляреал. Румънският тим също е с шансове за 1/16-финалите - с 3 точки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА