22 Декември, 2016 02:08 799 0

Монако и ПСЖ не допуснаха изненади

  • монако-
  • псж-
  • ница

Двата тима продължават с преследването на лидера в Лига 1 Ница

Отборите на Монако и ПСЖ показаха ясно, че остават в битката за титлата в Лига 1 и няма да спрат да преследват лидера Ница.

"Монегаските" надиграха, макар и трудно, с 2:1 Каен като домакин.

След скучно първо полувреме, главният арбитър Бартоломеу Варела даде спорна дузпа за Монако още в началото на втората част.

Радамел Фалкао се хвърли артистично в пеналта и Варела посочи бялата точка, а колумбиецът реализира за 1:0. Протестите на Патрис Гаранд доведоха само до изгонването на старши треньора на Каен на трибуните.

В 51-та минута Дамиен Да Силва направи задачата на гостите още по-трудна, след като бе изгонен заради много грубо влизане, с втори жълт картон.

В 76-та минута стражът на Каен сгреши фатално, и допусна да бъде изненадан от далечен удар на Тиемуе Бакайоко, който покачи резултата на 2:0 в полза на тима от Княжеството.

Ерве Базил оформи крайното 2:1 в добавеното време, с почетен гол за Каен.

Друг претендент за трофея във френския елит - шампиона ПСЖ, имаше далеч по-спокойна вечер, след като съумя да се наложи с убедителното 5:0 на своя земя срещу последния във временното класиране тим на Лориен.

Тома Мюние откри със страхотен гол, прехвърляйки стража на гостите с параболичен удар. В края на първата част Зарго Туре от Лориен си отбеляза автогол, след като засече кълбото в собствената си врата.

В началото на втората част Тиаго Силва направи резултата класически. Бразилецът бе най-съобразителен в наказателното поле при центриране от корнер на Лукас Моура.

Малко по-късно Единсон Кавани вкара дежурното си попадение, след като бе точен от дузпа. В 70-тата минута Марко Верати даде прекрасен пас към Лукас Моура, който оформи крайното 5:0.

Столичният гранд можеше да победи и с по-изразителен резултат, но пощади "мерлузите".

По този начин ПСЖ събра 39 точки в класирането и за момента е на трета позиция. Лидерът Ница е с 44, докато вторият Монако е с 42. Лориен от своя страна е на дъното с 15.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА