Last news in Fakti

7 Ноември, 2011 11:45 4 523 0

Георги Младенов: Все повече съжалявам, че не играем в НБЛ още този сезон

  • баскетбол-
  • георги младенов-
  • берое-
  • георги глушков-
  • росен барчовски

Берое със заявка за първото място в

Георги Младенов: Все повече съжалявам, че не играем в НБЛ още този сезон - 1
©БГНЕС

Пред погледа на куп величия в българския баскетбол, Берое преодоля най-сериозния си опонент за първото място в "А" група Академик (Благоевград) и то като гост със 70:59. Президентът на БФБаскетбол Георги Глушков, националният селекционер Росен Барчовски и старши треньорът на Левски Константин Папазов станаха свидетели на интригуващ двубой и останаха да утешават домакините на банкета, даден от ректора на ЮЗУ професор д-р Иван Мирчев.

Двата отбора започнаха срещата доста сковавано и след 5 минути играно време резултата беше 4:3 за Академик. Домакините излязоха по-бързо от вцепенението и най-вече благодарение на успешната игра на Бойко Младенов в подкошието и Васил Александров, започнаха да трупат преднина, която в края на първата част достигна 10 точки. Статуквото се запази и през втората част, когато след няколко бързи контраатаки на Дарин Иванов и Венцислав Петков, благоевградчани вдигнаха разликата до 18 точки. За цялото това време беройци не успяха да реализират ситуациите, които създаваха в нападение и дори пропуснаха 10 наказателни удара. В крайна сметка, към края на частта след лесни 2 точки от открадната топка на Планимир Дафинов и успешна далечна стрелба на Бойко Миленков разликата падна до 38:30, както завърши и полувремето.

Второто полувреме премина изцяло под диктовката на Берое. Още с началото му след бърза серия на Пепо Загоров и Сергей Цветков беройци стопиха пасива. Последваха минути, в които двата отбора сменяха неколкократно водачеството и третата част завърши 52:51 за домакините. В последната четвърт домакините продължаваха да пресират беройци така, както и през цялата среща, но това не даде резултата, който те очакваха. Отборът на Берое заигра самопожертвователно в защита и допусна само 7 точки за цялата част. Точно в тези моменти лидерските си качества прояви Бойко Миленков, който реализира няколко поредни далечни стрелби, направи чадър на 212 сантиметровия Бойко Младенов и пресече 4-5 паса на противника. Така няколко минути преди края момчетата на Георги Младенов фиксираха двуцифрена разлика на електронното табло.

След срещата старши треньорът на Берое сподели: "Играхме много сковано в началните минути. Бяхме малко пренавити. Доволен съм от победата, но играта на нашия отбор не ме задоволява. Направихме безобразни неща в определени моменти. Знаете, че аз имам сериозни планове в перспектива за този отбор. Сега ще имам проблем с мотивацията на момчетата. Казах и преди срещата – предпочитам да загубим, за да имам лостове за управление в тренировъчния процес. Сега как да ги мотивирам, след като за 25 минути сложихме 30 точки на втория по сила отбор след нас в "А" група? Моята работа става изключително трудна. Все повече съжалявам, че не играем в НБЛ още този сезон. Аз рядко съм доволен от съдийството, но няма как да пропусна перфектното съдийство в мача. Смятам, че и домакините нямат какво да кажат", сподели Младенов. В следващия кръг Берое домакинства на Видабаскет, съобщава БГНЕС. Срещата ще бъде на 13.11, неделя от 18:30 часа в общинска спортна зала Стара Загора.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА