Last news in Fakti

5 Януари, 2017 10:56 1 512 0

Поредно признание за Красимир Балъков

  • балъков-
  • признание-
  • класация-
  • щутгарт

Легендата на българския футбол сред най-големите звезди на Бундеслигата за всички времена

Поредно признание за Красимир Балъков - 1
Снимка: БТА/АР

Огромно признание получи от Германия една от легендите на българския футбол Красимир Балъков. Бившият атакуващ полузащитник зае 57-ото място в класацията на "Билд" за 100-те най-големи звезди на Бундеслигата за всички времена. Зад него в подреждането са играчи като Марко Ройс, Раул, Матс Хумелс, Месут Йозил, Лукас Подолски, Бишенте Лизаразу и др.

"Българинът беше мозъкът на магическия триъгълник с Фреди Бобич и Джоване Елбер в тима на Щутгарт", пише немското издание.

Балъков бе част от "швабите" в периода 1995 - 2003 година, като за това време изигра 236 мача и реализира 54 гола. Според мнозина той е една от най-големите легенди в историята на клуба.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА