Last news in Fakti

19 Януари, 2017 21:29 589 0

Алжир се издъни срещу Тунис

  • алжир-
  • тунис-
  • купата на африканските нации

Отборът на Алжир бе един от фаворитите в турнира за Купата на африканските нации. Сега обаче нещата вече не стоят така, след като той записа поражение с 1:2 от Тунис.

Това бе първи успех за тунизийците в група "Б" на надпреварата и по този начин играчите на наставника Хенрик Касперчак възвърнаха надеждите си за класиране.

Първото полувреме завърши без гол, а футболистите на Алжир със Слимани и Марез в състава си имаха преимущество.

Втората част започна ударно за тима на Тунис. В 50-ата минута Манди си отбеляза автогол, след като сложи крак на топката при прострелно центриране отляво. Това изнерви алжирците и те започнаха лесно да грешат. Така при една изритана топка в 65-ата минута Гулам сбърка и след това повали в наказателното поле Хазри. Съдията отсъди дузпа и показа само жълт картон на защитника на Наполи. Слити застана зад топката и покачи резултата на 2:0.

Силите на Алжир стигнаха само за почетен гол в първата минута от даденото пет минутно продължение. Нападателят на Андерлехт Софиан Ханини бе точен. Бившият вратар на ЦСКА и Славия Райс Мболи остана на резервната скамейка. За един от фаворитите на турнира Алжир ситуацията изглежда сложна. Шансовете за класиране са сведени до минимум. Дори при успех над Сенегал в последната среща няма да е сигурно мястото в следващата фаза.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА