Last news in Fakti

22 Януари, 2017 05:15 1 597 0

Мъри: Оставете Джокович на мира!

  • мъри-
  • джокович-
  • защита-
  • критики-
  • australian open

Световният номер едно защити колегата си от критиките

Мъри: Оставете Джокович на мира! - 1
Снимка: БТА/АР

Анди Мъри защити Новак Джокович след ранното отпадане на сърбина на Откритото първенство на Австралия. Световният номер 1 заяви, че очакванията към Джокович са нереално високи.

"Всички бяхме изненадани от отпадането на Новак. Той има проблеми по най-високите стандарти. В сравнение с повечето играчи той не се представя толкова зле", коментира Мъри. "През последните шест месеца той спечели Мастърса в Канада, беше на финал на US Open и на Заключителния турнир на ATP, миналата седмица спечели турнира в Доха. Той игра добре, просто не е толкова постоянен, колкото през последните 3 години. Но как някой може да очаква той да поддържа това ниво цялата си кариера, нереалистично е да очакваш това от някой."

"Всеки тенисист освен един-двама веднага биха се съгласили да имат подобни резултати. Вероятно той е разочарован по неговите стандарти, но резултатите му през последната година, година и половина бяха феноменални", продължи Анди.

"Мисля, че сега трябва да го оставят на мира. Трудно е да поддържаш това седмица след седмица. Точно това е причината всички да са впечатлени от групата играчи на върха през последните години. Едни и същи играчи са там последните 10 години, защото представянето им на големите турнири е невероятно постоянно. Те винаги са на финала или полуфиналите. Когато не се случи веднъж, всички са изненадани и шокирани.

Тенисистите разбираме много по-добре какво се случва, защото знаем колко трудно е колко невероятно постоянен беше той през последните няколко години. Няма как нивото да не падне в един момент."


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА