25 Януари, 2017 09:55 1 176 0

Отменят червените картони във футбола?

  • ван бастен-
  • предложения-
  • правила-
  • футбол-
  • фифа

Това е едно от предложенията на легендата Марко ван Бастен

Отменят червените картони във футбола? - 1
Снимка: БТА/АР

Техническият директор на ФИФА Марко ван Бастен, оглавил отдела за „техническо развитие“, открехна още малко завесата за задаващата се вълна от промени във футбола. Летящият холандец разкри, че през март ще бъдат разгледани някои от предложения му за нововъведения в правилника.

„Много от нещата, които се появяват в медиите, са глупости – обясни легендата на „Аякс“ и „Милан“. – Проект от 10 стъпки? Откъде дойде това? Аз разкрих някои от нещата, които са предложени, но те не са 10. Работим върху бавенето на времето в края на срещата, споренето със съдиите, право на четвърта смяна в мач с продължения, но в крайна сметка всичко ще се решава от Международния борд по правилата във футбола. Някои от тях могат да бъдат приети или да бъде въведен пробен тест.“

Едно от предложенията, които се коментират, ще засяга броя на мачовете, които футболистите да играят за една календарна година: „Разговаряхме с много треньори и играчи. Необходимо е да се подобри качеството и да се защитят играчите. Те играят твърде много срещи. През юни, по време на големите форуми, те не са в състояние да дават максимума от себе си, защото имат зад гърба си по 75 мача през редовния сезон. Мисля, че това е твърде голяма бройка. Тя трябва да бъде намалена до 55-60 на година.“

Друго важно въведение може да бъде премахването на червените картони за сметка на временното изваждане от терена за 5 или 10 минути. Подобна санкция може да има и за всеки футболист, извършил 5 нарушения. Само преди седмица Ван Бастен призна, че се обсъжда идея за отмяна на засадата, а дузпите на Мондиал 2026 при равенство в груповата фаза да наподобяват тези в хокея на лед с тръгване на изпълнителя от центъра на терена.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА