27 Януари, 2017 19:55 756 0

Германия скочи на ФИФА

  • фифа-
  • световно първенство-
  • квоти-
  • европа-
  • германия-
  • инфантино

Немците искат още три квоти за Европа, ако Мондиалът е с 48 отбора

Германия скочи на ФИФА - 1
Снимка: БТА/АР

Европа трябва да получи поне още три допълнителни квоти за Световните първенства по футбол, когато Мондиала бъде разширен от 32 на 48 отбора, обяви президентът на Германския футболен съюз (ГФС) Райнхард Гриндел пред вестник Билд.

"Три допълнителни места за отбори от Европа е абсолютният минимум за нашия континент", каза Гриндел и предупреди президента на ФИФА Джани Инфантино да намери решение за този казус.

Германският ръководител предупреди доскорошния генерален секретар на УЕФА да не забравя интересите на своя роден континент и да не разчита в бъдеще единствено на новите си приятели от Азия и Африка.

Съветът на ФИФА реши от Мондиал 2026 нататък финалите на Световното първенство да се провеждат с 48 отбора, а не с 32 и смятат, че допълнителните 16 места са разпределени правилно между шестте континентални конфедерации.

Към момента Европа има най-много места - 13, докато Южна Америка може да се похвали с най-голям процент участващи страни от региона - четири или пет от общо 10. В момента Африка има пет квоти, Азия има четири сигурни и за една се играе допълнителен бараж, както е и със Зона КОНКАКАФ - три гарантирани и за една се играе бараж. Единствено победителят от Зона Океания няма гарантирано място, като той също играе допълнителна баражна среща. Едно място е гарантирано за страната-домакин.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА