Last news in Fakti

2 Февруари, 2017 13:58 886 1

Важна среща относно бъдещето на Левски

  • русев-
  • тръст синя българия-
  • среща-
  • бъдеще-
  • левски

Спас Русев инициирал разговори с представители на Тръст "Синя България"

Важна среща относно бъдещето на Левски - 1
Снимка: levski.bg

Тръст "Синя България" разкри детайли от срещата със собственика на Левски Спас Русев, която се проведе на 31 януари. От съобщението на фенската организация, притежаваща 10 процента от акциите, става ясно, че са обсъждани няколко теми, сред които финансовата стабилност, структурата на клуба, първият отбор и публиката, предаде "БНТ". От Тръста продължават да настояват за пълна прозрачност в Левски и припомнят, че няма да се доверяват само на думи, а на дела.

Съобщението от Тръст "Синя България" без редакторска намеса:

"Уважаеми членове,

Управителният съвет се срещна с мажоритарния акционер г-н Спас Русев на 31 януари 2017 г. по негова покана. Тръст „Синя България” беше представляван от Антони Джамбазов (заместник-председател) и Десислава Джерманска (член на УС).

След срещата той говори и пред медиите, с което запознава левскарската общност с част от намеренията си и случващото се в клуба. Тези въпроси и теми той изложи и представителите на Тръст “Синя България” – като организация, притежаваща 10 процента от акциите на клуба.

Тръст “Синя България” продължава да настоява за пълна прозрачност на случващото се в ПФК Левски, за настоящите действия и за бъдещите планове. Право на всеки левскар е да бъде постоянно и коректно запознаван с информация, касаеща любимия му отбор. Въпреки това, напомняме, че доверието не се крепи върху изказани думи, а на свършени дела.

1. Финансова стабилност

– Финализирани са два спонсорски договора с Виваком. Търсят се и се водят преговори с нови спонсори. На този етап съществува желание от мажоритарния собственик Левски да не бъде обременяван с нови дългове, но не са представени гаранции за това. Няма детайли по договорите.

– Променя се планът за довършителни действия по изграждането на Сектор А, като изтъкнатата причина са огромни текущи задължения на клуба. Тръст „Синя България” изразява безпокойството си от разликите в задълженията по строежа между параметрите, съобщение от предишния собственик г-н Тонев и настоящия г-н Русев. Както винаги сме настоявали ПФК Левски трябва да борави с документи и договори, а не с приказки и обещания.

2. Структура на клуба.

– изразена е за пореден път готовност за продължаваща реформа в структурата на клуба, като на този етап тя не кореспондира с реални действия. Новият срок, поставен от собственика, е след общото събрание на ПФК Левски.

3. Първи отбор

– обсъден е въпросът с ясното разграничаване на отговорността в спортно-техническия щаб с освобождаването на Станислав Ангелов, назначаването на Даниел Боримиров и удължаването на договора на Елин Топузаков.

– Тръстът отчита сериозен напредък в действията на мажоритарния собственик по ограничаването и прекратяването на порочната практика със съмнителна трансферна дейност, която нанася огромни финансови щети на ПФК Левски през последните сезони.

4. Публика

– мажоритарният собственик декларира за пореден път намеренията си за връщане на публиката на стадиона чрез промяна на визията на клуба. Смятаме, че след отстраняването на организациите на привържениците от управата на клуба мажоритарният собственик и клубната администрация са единствените, които носят отговорност за този процес.

– Тръст „Синя България” подкрепя напълно НКП в становището, че комуникацията с милионите привърженици трябва да се води открито, а не „на тъмно”, като организациите се превръщат в говорители на клуба или собственика. Само така клубът и собственикът в частност, могат да спечели отново доверието на левскарската общност, което е критично ниско към този момент."


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Само Левски

    0 0 Отговор
    Дано дойде по-добро бъдеще за любимият ни клуб.Само Левски!