9 Февруари, 2017 10:55 1 265 1

Левски пести близо милион от Лудия

  • деса-
  • левски-
  • договор-
  • заплата
Левски пести близо милион от Лудия - 1
Снимка: levski.bg

Ръководството на Левски направи най-големият си удар от дълго време насам. Не става въпрос за привлечен играч, ами за раздялата с такъв. Бившият младежки национал на Перу Хеан Деса - Лудия най-накрая бе уволнен дисциплинарно от "сините". Както е известно, крилото не се яви за първа тренировка, а след това въобще не се върна в България. Шефовете на столичани бяха много внимателни да изпипат нещата, след като през годините се опариха доста пъти. Поради тази причина изпълнителният директор на клуба Диана Иванова дори потърси още преди няколко седмици помощ от Георги Градев. Адвокатът е запознат отлично с такъв вид казуси, след като представляваше Валери Божинов във ФИФА в делото му срещу Спортинг (Лисабон). Тогава "лисабонските лъвове" уволниха дисциплинарно родния нападател, който ги осъди по-късно.

По българския кодекс на труда "сините" бяха уволнили Деса още в средата на януари, но изчакваха кодекса на ФИФА. Клубът приветства няколко пъти Деса да се върне, като последният срок бе онзи ден. Скандалният футболист имаше полет от Амстердам за София, но така и не кацна в родната столица с полета, пристигнал в 14:20 часа.

Така от вчера Деса официално вече не е играч на Левски, но най-големият успех на клуба е, че спести година и половина от заплатите му. Той бе най-скъпоплатеният футболист с месечно възнаграждение на стойност 18 000 евро, а контрактът му бе до юни 2018 година с опция за удължаване с още 12 месеца. Освен това "сините" имаха да плащат още 125 000 евро комисиони по трансферирането на играча, което е струвало на Левски 250 000 евро. Само половината от тях обаче бяха платени. Ако той се бе върнал, Левски трябваше да се издължат до края на годината.

Това значи, че от раздялата с Деса Левски спести близо 300 000 евро в заплати по неговия договор, както и 125 000 евро за трансфера му. Това прави близо около 850 000 лева, което бе прието изключително положително от Диана Иванова и останалите ръководители в офисите на "Тодорини кукли".

Освен това Левски по законите на ФИФА може да иска пари от всеки следващ клуб на Деса - нещо, което ще бъде направено със сигурност, предвид неговото поведение и неуважение към 26-кратните шампиони на България.

Още един плюс е, че Деса не се завърна, тъй като нито Елин Топузаков, нито колегите му искаха да го видят, след последните му изцепки и побоя, нанесъл на своята половинка, дарила го наскоро с наследник.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.