Last news in Fakti

13 Февруари, 2017 12:56 706 0

Домусчиев: Форматът на първенството е добър

  • домусчиев-
  • лига европа-
  • лудогорец-
  • цска-
  • левски

"Надявам се, че ще отстраним Копенхаген и ще продължим в Лига Европа", заяви бизнесменът

Домусчиев: Форматът на първенството е добър - 1
Снимка: БТА

Собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев коментира пред Канал 3 състоянието на българския футбол и по точно формата на Първа лига. Той смята, че изменението на шампионата е от огромна полза за развитието на играта в страна. Бизнесменът даде и ценен съвет на клубовете, изпитващи затруднения при намирането на спонсори.

"Искам да кажа, че със стратегията, която БФС предприе миналата година за изменение на формата на първенството, вярвам, че това е начинът футболът ни да върви нагоре. Трябва да има повече конкуренция и повече регионални центрове, които да излъчват отбори в Първа лига. Така се привличат и повече средства от телевизията", каза бизнесменът.

"Състоянието на футбола зависи и от това на икономиката. Важно е тя да е силна, за да има повече спонсори. Бизнесмените искат да видят в местните клубове, че има нещо, направено по бизнес модел. Те не искат да си дадат парите и някой да ги открадне".

"Надявам се да победим Копенхаген и да зарадваме привържениците ни и хората, които искат да има български отбор в Европа и напролет", сподели той относно предстоящия мач с Копенхаген от 1/16-финалите на Лига Европа.

Домусчиев коментира и спекулациите, според които помага финансово на четвъртодивизионния ЦСКА 1948: "Не финансираме ЦСКА, търси се интрига, а колкото до Левски - нямаме отношения, ние сме конкуренти за титлата".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА