22 Февруари, 2017 14:29 880 0

Матеус: Гьотце да хваща пътя към Китай!

  • матеус-
  • гьотце-
  • борусия дортмунд-
  • критика-
  • китай

Бившият селекционер на България срина от критики полузащитникът на Борусия Дортмунд

Матеус: Гьотце да хваща пътя към Китай! - 1
Снимка: БТА/АР

Бившият селекционер на България и рекордьор по брой изиграни мачове за Германия Лотар Матеус даде ценен съвет на Марио Гьотце - да се наложи в Борусия Дортмунд, ако не иска да поеме към... Китай.

"Честно казано, колкото и зловещо да звучи - ако нещата за Гьотце не се получат в Дортмунд, той ще трябва да ходи в Китай. Защото Гьотце със сигурност няма да иска да печели по-малко пари. Няма да отиде в Шалке, в Леверкузен не пасва, Гладбах пък не може да си го позволи. А топ-клубовете в Европа вече не се интересуват от него", отсече носителят на Златната топка за 1990 година пред "Шпорт Билд".

"След трансфера си от Байерн той не оправда очакванията. Гьотце трябва да се промени, особено в офанзивен план. Липсва му скорост, а в съвременния футбол тя е основата. Играч като Чаби Алонсо може да си го позволи, но не и офанзивен футболист като Гьотце", добави Матеус.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА