Last news in Fakti

1 Март, 2017 10:27 840 0

Райконен изпревари Хамилтън в Каталуния

  • ferrari-
  • mercedes-
  • тренировка-
  • райконен-
  • хамилтън

Райконен започна деня с по-меки гуми, но после навакса

Райконен изпревари Хамилтън в Каталуния - 1
Снимка: БТА/АР

Пилотът на Ferrari Кими Райконен (Финландия) изпревари Люис Хамилтън от Mercedes и застана на върха във вторите тренировъчни сесии във втория ден на пистата в Каталуния. Хамилтън беше най-бърз сутринта, като даде време от 1 минута, 20.983 секунди, с около 2 секунди по-бързо време от това на Райконен. Финландецът обаче обясни, че е използвал по-бавни гуми.

Във втората част от деня обаче пилотът на Ferrari постигна 1:20.960 минути, което е по-добро от това на Хамилтън, който следобед отстъпи мястото си на Валтери Ботас. Райконен направи 108 обиколки с болида на Ferrari SF70H и отново демонстрира бързина и надеждност. Двамата пилоти на Mercedes, които в понеделник направиха 152 обиколки, отново бяха най-активни на пистата със 168 общо - повече от всеки друг отбор на тестовете в Каталуния.

Трети след обяд се нареди Макс Верстапен от Red Bull, следван от Кевин Магнусен от Haas, Естебан Орсан от Force India, Даниил Квят от Toro Rosso и Ботас. Тимът на McLaren във втори пореден ден има проблеми с новия двигател на Honda. Белгиецът Стофел Вандоорн направи едва 40 обиколки и завърши 10-и от 11 пилоти, на 4.6 секунди от първия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА