5 Март, 2017 14:32 1 046 0

Нефтохимик се подигра със Славия

  • нефтохимик-
  • славия-
  • вълчанов-
  • дюлгеров-
  • иванов

„Шейховете“ с класика като гост на Славия за първия си успех навън през сезона

Нефтохимик се подигра със Славия - 1
Снимка: БТА

Нефтохимик продължава без загуба от началото на пролетния дял на Първа лига. В мач от 23 кръг тимът на Христо Янев се наложи с класическото 3:0 като гост на Славия. Така „шейховете“ вече имат две победи и две равенства от началото на годината. Освен това бургазлии записаха първата си победа като гост за сезона.

И трите попадения за гостите бяха дело на бивши играчи на „белите“. За тима на Владимир Иванов това беше втора поредна загуба, а славистите имат три поражения и една победа от старта на пролетния дял.

Началото на мача не предложи много опасности пред двете врати, а Нефтохимик откри резултата в 17-ата минута. Галин Иванов опита хитро да прати топката под стената при изпълнение на пряк свободен удар, топката обаче рикошира в крак на играч на домакините и попадна в Иван Вълчанов, който сам срещу Стергиакис не сбърка и опъна мрежата на вратата.

Десет минути по-късно домакините имаха претенции за дузпа след падане на Калоян Кръстев, но съдията Владимир Вълков не отсъди 11-метров наказателен удар. Малко преди почивката Николай Дюлгеров от чиста позиция пропусна да удвои аванса на „шейховете“.

Нефтохимик стигна до втори гол в 57-ата минута. Дюлгеров беше точен с прецизен удар от границата на наказателното поле. Четвърт час по-късно Ивайло Димитров имаше шанс да намали, но ударът му срещна десния страничен стълб на вратата на Янко Георгиев. Пет минути преди края Галин Иванов оформи крайния резултат, след като на празна врата оползотвори пас на Емануил Манев. В добавеното време Димитров пропусна нов шанс за гол за Славия.

Така Нефтохимик събра актив от 23 точки, но остава на 12-о място в класирането. „Шейховете“ изостават само на една точка от „белите“, които са 11-и. И двата тима нямат шанс за класиране в първата шестица на класирането и в плейофите ще играят във втората осмица.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА