16 Март, 2017 15:01 710 0

Радо Янков се размина с медал, остана четвърти в света

  • янков-
  • гигантски слалом-
  • карл-
  • закана-
  • сноуборд

Бенямин Карл отмъсти на българина за Банско на полуфиналите, а в битката за бронза победител бе Невил Галмарини

Радо Янков се размина с медал, остана четвърти в света - 1
Снимка: БТА/АР

Българският ас при мъжете Радослав Янков остана на косъм от медала на Световното първенство по сноуборд в испанския зимен център Сиера Невада. Алпиецът от Чепеларе завърши на четвърто място в крайното класиране на коронната си дисциплина паралелен гигантски слалом, след като загуби от швейцареца Невин Галмарини в малкия финал.

Янков и Галмарини направиха няколко ключови дуела в последно време и изобщо не бе изненадващо за тях отново да се впуснат в спор за призово класиране.

Българинът спечели един от финалите в Световната купа в Банско срещу Галмарини, а във вчерашния ден отпадна от швейцареца на четвъртфиналите и завърши шести в крайното класиране на паралелния слалом.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА