27 Март, 2017 22:36 1 035 0

"Лъвчетата" отново ни накараха да се гордеем

  • лъвчетата-
  • българия-
  • евро 2017

България ще играе на Евро 2017 за юноши

Последните няколко дни отново се затвърдиха като изключително силни за българския футбол. След като мъжете ни скриха топката на Холандия насред София, сега и младежите показаха своята класа и се класираха за Евро 2017.

Юношите ни до 19 години надиграха с 3:1 връстниците си от Босна и Херцеговина в решителен сблъсък и ще имат своето място сред най-добрите на европейското първенство в Грузия.

До преди този мач двата тима деляха първото място в групата, но заради по-лоша голова разлика само победа ни осигуряваше участие в шампионата на Стария континент.

Възпитаниците на Ангел Стойков не се огънаха под огромното напрежение и след попадение на Георги Русев и два гола тарана на Славия Калоян Кръстев поведоха с ударно 3:0 още до почивката.

През втората част Демирович върна един гол за Босна, но в крайна сметка силите на неговият тим бяха дотам и той завършва на второ място в групата.

Останалите два тима - Израел и Франция, си спретнаха неблагоприятно и за двата тима реми - 0:0.

Припомняме, че днешният съперник ни българите стигна до Елитния кръг на квалификациите след загуба от Австрия (1:3) и победи над Азербайджан (3:0) и Литва (2:1).

Нашите момчета бяха в доста по-трудна група, но надвиха Португалия и Дания, а поражението от Беларус в последния мач беше без значение. След това последва паметна победа над Франция, а сега и босненците преклониха глава пред бъдещето на родния футбол.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА