Last news in Fakti

6 Април, 2017 10:02 781 0

Реал Мадрид бие и с резервите

  • леганес-
  • реал мадрид-
  • мората

Белия балет се справи с Леганес след 4:2

Реал Мадрид бие и с резервите - 1
Снимка: БТА/АР

Реал Мадрид свърши работата си и взе своето в гостуването на Леганес - 4:2. Както се и очакваше, треньорът на Кралете Зинедин Зидан остави извън състава си Кристиано Роналдо и Дани Карвахал, които висят с картони за дербито с Атлетико Мадрид. Другите двама от звездното трио BBC - Карим Бензема и Гарет Бейл също получиха почивка, което важи и за моторите в средата на терена Тони Кроос и Лука Модрич.

Това обаче не се оказа решаващо, след като Алваро Мората заби хеттрик, а Хамес Родригес също успя да се разпише. Кралете почнаха блестящо с 3 гола за 23 минути игра, но след това се отпуснаха и допуснаха Леганес да вкара два пъти още до почивката. По-голямата класа на Реал натежа в крайна сметка и тимът на Зидан взе ценните три точки. С тях Реал се върна на върха в класирането с 2 точки повече от Барселона и мач по-малко от големия си конкурент.

Въпреки експерименталния състав, Реал тръгна по график. Още в 15-та минута Марко Асенсио се разходи в половината на Леганес с индивидуален пробив и поднесе топката на празна врата на Хамес Родригес, който нямаше никакви проблеми да направи 1:0.

Само три минути по-късно Алваро Мората удвои. След центриране от ъглов ъгъл Начо продължи топката към задната греда, където Мората с глава я насочи в далечния ъгъл. При ситуацията обаче Серхио Рамос тръшна двама защитници на Леганес, но главният рефер не посмя да свири фаул в атака.

Всичко изглеждаше, че свършва в 23-та минута, когато Матео Ковачич изведе по прекрасен начин Мората сам срещу стража на домакините и нападателят хладнокръвно вкара за 3:0.

Последва необичайно отпускане за Реал и Леганес сензационно се върна в мача с два гола до края на първото полувреме. В 31-та минута Габриел Апел Пирес вкара за 1:3, а след още три минути Лусиано направи 2:3 с удар отблизо след разбъркване в полето на Реал Мадрид.

Надеждите на Леганес обаче бяха убити още в началото на второто полувреме. Хамес центрира от ъглов удар, а Мората отклони топката с глава. Тя се отклони в тялото на Мартин Мантовани и влезе във вратата на Ерерин за четвърти път. Това беше 11-ти гол на Мората в Примера от началото на сезона, негов личен рекорд в един-единствен сезон. Освен това Мората стана първият испанец с хеттрик за Реал след Раул в мача със Севиля от 2009 година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА