Last news in Fakti

24 Ноември, 2011 00:09 2 250 0

Барса и Милан сътвориха голов спектакъл на „Сан Сиро”

  • милан-
  • барса-
  • барселона-
  • сан сиро-
  • шампионската лига-
  • меси-
  • боатенг-
  • ибрахимович-
  • зеедорф

Геният Лео Меси с гол и асистенция

Европейският клубен първенец Барселона срази в голово шоу Милан на „Сан Сиро". Тимът на Пеп Гуардиола се наложи с 3:2 и си резервира първото място в група „H” на Шампионската лига.

Двубоят предложи атакуващ футбол с много голове и здрави единоборства - празник и за най-капризния запалянко.

Първата част премина на един дъх. Колективна грешка на италианската отбрана придаде мечтан старт за Барселона. В 14-ата минута Марк ван Бомел довърши работата на своите съотборници и си заби автогол за 0:1.

Милан се хвърли в яростни атаки и изравни чрез Ибрахимович при втората си възможност. Шведският таран наказа „каталунците" в 20-ата минута след страхотен пас на Зеедорф. Секунди по-рано Робиньо втрещи тифозите с пропуск на празна врата.

Радостта на 7-кратния шампион на Европа се оказа мимолетна. В 29-ата минута Меси изведе Шави сам срещу вратаря, халфът се озова на тревата след интервенция на Алберто Акуилани, а реферът Волфганг Щарк посочи бялата точка. Меси вкара дузпата, но спря преди да насочи топката в мрежата, което принуди немският арбитър да нареди на аржентинеца да повтори изпълнението си, като му показа и жълт картон. „Ла Пулга“ не трепна и със силен удар до гредата матира отново италианския страж – 1:2.

След почивката Меси продължи да твори и доказва защо за поредна година ще заслужи „Златната топка“. „Въшката“ мина като на парад няколко защитници и отправи опасен удар по посока на Абиати, който показа, че следи внимателно играта и парира шута на Лео.
Голът на вечерта, а защо не и един от най-красивите за годината, обаче отбеляза Кевин-Принс Боатенг. Неподражаемият ганаец получи топката отдясно на наказателното поле, а финтът му, с който елиминира защитник бе феноменален – последва бомбен шут в близкия ъгъл и 2:2! Стадион „Сан Сиро“ бе на път да се срути.

За огромно съжаление на италианците, в 63-ата минута Меси роди нова гениална идея и откри начин да прокара топката между петима защитници в червено-черни екипи и да намери Шави, който елегантно спря кълбото и без проблеми го оплете в мрежата – 2:3.

До края на мача домакините не можаха да стигнат до чисти голови положения, но могат да са доволни от начина, по който се противопоставиха на шампиона. Барселона събра 13 точки и кръг преди края на груповата фаза окончателно зае първото място в групата.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА