Last news in Fakti

20 Май, 2017 16:30 1 618 1

Кой футболист е винаги шампион със своите клубове?

  • фейса-
  • шампион-
  • клибове-
  • бенфика

Любомир Фейса неизменно става шампион с всеки клуб

Кой футболист е винаги шампион със своите клубове? - 1
Снимка: БТА/АР

Сръбският защитник на Бенфика Любомир Фейса не е сред широко известните имена във футбола. Той обаче може да се похвали с уникално постижение - шампион е всеки клуб, в който е играл в кариерата си. С изключение на родния си отбор - Хайдук (Кула).

Сърбинът е на 19 години, когато преминава в Партизан през лятото на 2008 година. Остава там до края на сезон 2010-2011 и печели титлата и през трите си години в клуба. Освен това вдига и два пъти Купата на Сърбия.

През 2011 година е закупен от гръцкия Олимпиакос. Следват два сезона с две титли на Гърция и две купи на страната. Така до лятото на 2013 година 24-годишният тогава Фейса има във витрината си 9 трофея.

Португалският гранд Бенфика го забелязва и го купува от Олимпиакос през лятото на 2013 година. И какво следва - четири поредни титли за "лисабонските орли". Фейса и съотборниците му достигат и до една Купа на Португалия, три купи на Лигата и две Суперкупи на Португалия.

Единствено с Хайдук (Кула) Фейса не успява да стане шампион, а клубът фалира през 2013 година.

До момента за своята 11-годишна кариера Фейса има 9 поредни титли и 10 купи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Stoich

    0 0 Отговор
    Да го вземат от новия сезон в Микре Юнайтед, та да станат и те шампиони...