Last news in Fakti

2 Юни, 2017 01:02 1 365 2

Второ издание на Виа Понтика

  • виа понтика-
  • състезание-
  • виа понтика
Второ издание на Виа Понтика - 1

Второто издание на трансграничния маратон Via Pontica ще се проведе на 3 септември 2017 г.

Всички участници на 21 и 42 километра трябва да имат валидни документи за самоличност, които да им позволят да преминат държавната граница.

Организаторите вземат специални мерки, съвместно с Гранична полиция, които позволяват границата да се преминава без спиране.

Основната част от трасето е по коларски (черни) пътища, с малко асфалт и малко пясък.

Дистанциите са общо три – 42, 21, 13 и детска 2 километра. Състезаващите се на 13 и 2 километра няма да преминават границата с Румъния. Състезаващите се на дистанция 42 километра бягат цялото трасе и в двете посоки.

Финалът на всички дистанции се намира на плажа на къмпинга, непосредствено северно от Крапец. Там е и стартът на дистанции 2, 13 и 42 километра и точката, от която се извозват участниците до старта на дистанция 21 километра. Трасето преминава по черен път (на места засипан с пясък) покрай Дуранкулашкото езеро, къмпинг „Космос“ и по коларски път покрай последните плажове на територията на България. Пресича границата с Румъния през ГКПП Дуранкулак – Вама Веке, продължава по крайбрежната алея на Vama Veche, след това по черен път и по каменист плаж до 2 Mai. Стартът на дистанции 42, 13 и 2 км и финалът на всички дистанции е с координати 43°38'35.00"С и 28°34'24.00"И и се намира на плажа на Крапец. Състезателите на дистанция 21 километра стартират пред общината на 2 Mai в Румъния. Състезателите на тази дистанция ще бъдат извозени с автобуси от къмпинга на Крапец.

Подкрепителните и контролни пунктове ще бъдат разположени на километри 2, 6, 10, 15, 21, 26, 31, 35 и 40-и километър за 42 километра дистанция, на 5, 10, 15 и 19-и километър за състезаващите се на дистанция 21 километра и на километър 2, 6 и 11 за дистанция 13 километра. На пунктовете ще са осигурени вода, плодове, основни медицински принадлежности, чували за боклук. Номерата на участниците ще бъдат записвани на пунктовете. Изхвърлянето на отпадъци е допустимо само на пунктовете или на не повече от 50 метра от тях.

Детската дистанция от 2 километра е без такса и със записване на място.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Патето Яки

    0 0 Отговор
    Венци може ли с кола.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.