Last news in Fakti

15 Юни, 2017 13:59 1 012 0

Левски търси спешно купувач за Краев

  • краев-
  • левски-
  • продажба-
  • договор

Родният талант в друг клуб до началото на юли

Левски търси спешно купувач за Краев - 1
Снимка: БТА

Левски спешно ще продаде Божидар Краев, пише "Тема Спорт". Причината е, че играчът става свободен агент на 1 януари 2018 година, когато ще може да премине в друг клуб без каквато и да е трансферна сума. От края на този месец футболистът ще може да започне преговори с всеки друг клуб, който има интерес към него.

Ръководството на Левски се надяваше да убеди Краев да удължи договора си с клуба. Това обаче не се случи, след като младокът поиска заплата от порядъка на 35 хил. лева на месец. “Сините” нямат възможност да задоволят финансовите му претенции, така че са принудени да го продадат възможно най-скоро.

Шефовете на “Герена” са обсъдили ситуацията и с мениджъра на играча Джон Ингълс и са стигнали до решение в края на месеца отново да се съберат и да прегледат офертите, които са постъпили за него. Ако има предложение, което да го задоволява, Краев ще бъде продаден на момента. В клуба вече има оферта за 19-годишния талант, но надеждите са скоро да пристигнат и други.

Младокът има добра визитка за възрастта си, но в Левски няма да вземат за него парите, на които са се надявали. Причината за това е изтичащият след половин година договор на играча. През миналия сезон Божидар изигра общо 35 шампионатни мача, в които вкара 11 гола и бе водещ реализатор на тима.

Краев започна сезона като крило, но Люпко Петрович постепенно го преквалифицира като вътрешен халф. В някои срещи той действаше и в ролята на плеймейкър. След това пък новият треньор Николай Митов отново го преквалифицира и започна да го използва като централен нападател. На този пост юношата вкара 4 гола във вратата на Локомотив (Пловдив) при успеха с 5:0. Така Краев стана най-младият играч на Левски, реализирал толкова голове в един мач.

Той дебютира с екипа на “сините” на 19 юли 2014 година при шампионатното равенство с Локо (Пд) на “Герена” (1:1). Първите си голове пък вкара същата година на 23 септември за успеха със 7:1 над Спартак (Варна) за Купата на България, като се отчете с хеттрик. За Левски талантът вече има общо 92 мача, в които е реализирал 25 попадения. На 23 юни Божидар ще стане на 20 години.

Интересен факт е, че Левски не е осъществявал изходящ трансфер от 2014 година насам. Тогава клубът продаде друг юноша - Антонио Вутов, на италианския Удинезе, а след това прати холандското крило Гари Родригес в испанския Елче.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА