8 Декември, 2011 09:00 1 388 0

Грандовете от Манчестър отпаднаха безславно от ШЛ

  • манчестър юнайтед-
  • манчестър сити-
  • емиратс-
  • виляреал-
  • наполи-
  • юнайтед-
  • сити

Отборите на Манчестър Юнайтед и и Манчестър Сити приключиха с участието си в тазгодишното издание на най-конерсиалния клубен турнир.

Червените дяволи" загубиха трагично с 1:2 от швейцарския Базел в последния си мач от група „C”.
Отборът на българина Димитър Бербатов се нуждаеше само от точка, но дори това се оказа непосилно за манчестърци.

Головете за домакините от Базел реализираха  Марко Щтрелер  в 26-ата мин. и  Александер Фрай - в 84-ата.
Минута преди края на редовните 90 Манчестър Юнайтед стигна до гол при поредното разбъркване пред вратата на Зомер. Фил Джоунс прати топката в мрежата на домакините, след като Федерико Македа тресна гредата

Интересен факт е,че Юнайтед не е вкарвал повече от гол вече в 6 поредни мача в английската Висша лига. „Червените дяволи” имат 2 равенства от по 1:1 и 4 победи с 1:0 в Премиършип.

Ако към тях прибавим и отпадането на отбора от Карлинг Къп, след  загубата с 1:2 след продължения от скромния втородивизионен тим на Кристъл Палас, мачвете стават 7.

Сега и в ШЛ отборът на Сър Алекс отново не съумя да вкара повече от гол, а проблема с реализирането този път изхвърли шампиона на Англия от напреварата за престижния трофей.

Конкуренцията от Сити също завърши кампанията си в турнира.

За разлика от Юнайтед обаче звездите на Манчини този път свършиха това,което зависеше от тях, побеждавайки вече класиралия се напред Байерн с 2:0 на своя Емиратс.

Давид Силва и Туре Яя вкараха за „милионерите" срещу изпълнения с резерви тим на гостите.

Това обаче се оказа недостатъчно и англичаните трябваше да се надяват и Наполи да не спечели като гост на Виляреал.

Италианците обаче не допуснаха изненада и смазаха немощната „жълта подводница’’ с 2:0, потапяйки я без точка на дъното в класирането в група „А”.

Така двата английски гранда ще имат шанса да изтрият част от срама от отпадането си от ШЛ във втория по сила турнир – Лига Европа.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА