Last news in Fakti

8 Декември, 2011 09:09 1 557 2

Аякс отпадна след катастрофа с Реал и драма в Загреб

  • аякс-
  • реал-
  • лион-
  • загреб-
  • левски-
  • шл-
  • шампионската лига-
  • реми гард-
  • роналдо-
  • динамо загреб-
  • португалия

Отборът на Аякс отпадна от Шампионската лига по изключително нелеп начин. Тимът от Амстердам загуби домакинството си от последния кръг на група "D" срещу Реал (Мадрид) с 0:3, а в същото време в другия мач от същата група Лион надигра Динамо (Загреб) със 7:1 и успя да навакса пасив от цели 7 гола разлика между двата тима.

Загубата на холандците бе още по-трагична, след като те отявлено бяха прецакани от съдията, а после и от съдбата.

Главният арбитър от Португалия Жорже Соуса отмени два чисти гола на Аякс, а преди това не свири засада при гол на „лос бланкос”.

Треньорът на Реал (Мадрид) Жозе Моуриньо реши да даде почивка на голяма част от звезите си с оглед на предстоящото Класико идната събота. От групата за мача отсъстваха Кристиано Роналдо, Серхио Рамос, Икер Касийяс, Марсело, Сами Кедира и Пепе, а Анхел Ди Мария и Месут Йозил бяха оставени резерви.

Аякс стартира мача по-настървено и още в 3-ата минута Николас Лодейро опита далечен удар, но доста неточно. В 14-ата минута обаче устрема на домакиние бързо бе прекършен, когато Хосе Кайехон бе изведен с дълъг пас зад защитата и нападателят на Реал не сгреши за 0:1.

„Белият балет” искаше да реши всичкo при визитата си в Ниската земя, още преди да е изтекла първата част. 5 минути преди края й Гонзало Игуаин нанесе втори удар по самочувствието на бившия национал Франк де Бур и компания.

В  даденото от съдията продължение Реал (М)окончателно уби надеждите на холандците, като Кайехон отбеляза за 0:3.

Съдбата също си направи гавра с холандците, които уцелиха греда и създадоха поне една дузина положения пред вратата на резервния вратар на „белите” Антонио Адан.

В другия мач от групата Лион се нуждаеше от наваксване 7 гола минусова голова разлика. 

„Хлапетата” на Реми Гард дадоха всичко от себе си в двубоя на „Максимир” и щастието в крайна сметка им се усмихна.

Въпреки че останаха с човек по-малко в 28-та минута след червения картон на Йерко Леко, футболистите на Динамо (Загреб) откриха резултата в 40-та минута чрез Марио Ковачевич. В заключителните секунди на първата част обаче гостите от Франция изравниха след гол на Бафетимби Гомис и това като че ли прекърши момчетата на Крунослав Юрчич.

След почивката на терена на „Максимир” имаше само един отбор и това бе този на постигналия седем поредни титли в родината си Олимпик Лион. Гомис наниза нови три попадения, а по едно добавиха Гоноланс, Лопес и Брианд.

Така в крайното класиране в група „D” от Шампионската лига Реал стана едва петият отбор в историята на ШЛ, който е събирал пълния актив от 18 точки в групата си.

Драматичната развръзка на мача в Загреб прати Лион на втора позиция с 8т. Толкова имат и холандците, но головата им разлика драстично падна – (от +3 на 0).Французите бяха с -4, а сега стигнаха до баланс  +2.

Динамо (Загреб) от своя страна не само завърши без нито една точка, но и се превърна в тимът с най-лоша голова разлика в историята на Шампионската лига.

Хърватите са с 3:22 (-19) и прати в историята антирекорда на Спартак (Москва) от сезон 2002/2003 година - 1:18 (-17). Руснаците бяха в група с Валенсия, Базел и Ливърпул.

Динамо надмина в антикласацията и българския Левски. През сезон 2006/2007 „сините" завършиха в група с Барселона, Челси и Вердер (Бремен) с голова разлика 1:17 (-16) и 0 точки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Наблюдател

    0 0 Отговор
    Аякс отпадна след катастрофа в Мадрид и драма в Загреб


    Вие четете ли си заглавията или и това не можете?
  • 2 Теодор Николов

    0 0 Отговор
    Имах предвид Реал МАДРИД а не града :Д
    Сега е по-ясно ;)