17 Юли, 2017 13:01 2 342 1

Григор Димитров постигна целта си

  • димитров-
  • топ 10-
  • ранглиста-
  • тенис-
  • пиронкова

Най-добрият български тенисист се завърна в топ 10, Пиронкова е 123-та

Григор Димитров постигна целта си - 1
Снимка: БТА/АР

Мъжката Асоциация на професионална тенисисти официално потвърди това, което се знаеше от няколко дни – Григор Димитров отново е част от Топ 10 на световната ранглиста. Това стана факт с публикуването на новото седмично издание на класацията на АТР.

С достигането си до осминафиналите на „Уимбълдън“ Григор събра 3160 точки и излезе на десето място, изкачвайки се с една позиция. Със същия актив е и германецът Александър Зверев, който е 11-и. Димитров и Зверев изместиха Жо-Вилфред Цонга, тъй като французинът губи две места в ранглистата.

В Топ 10 има още промени. С триумфа си на „Уимбълдън“ Роджър Федерер вече е трети с 6545, като пред него са само Анди Мъри (7750) и Рафаел Надал (7465). Четвърти е Новак Джокович, а Стан Вавринка губи две позиции и вече е пети. Следва Марин Чилич. Доминик Тийм се изкачи до седма позиция, а Кей Нишикори до осма. Милош Раонич загуби две места и вече е девети, като води със 160 точки пред Григор.

В паралелната класация, която се отнася само за резултатите от 2017 година, Григор Димитров е на девето място с 1925 точки, а осми е Анди Мъри с 2290. Тенисистите преди тях също са с близки резултати и българинът все още има шанс в битката за участие във финалния за годината Мастърс в Лондон.

Цветана Пиронкова също записа прогрес в световната ранглиста и вече се намира на 123-а позиция с 481 точки в седмичната класация на WTA.

Втора ракета на България е Виктория Томова, който отстъпва с пет места до 167-о. Елица Костова губи 69 и вече е 220-а. Сесил Каратанчева се изкачи до четвърто място с 231. Александрина Найденова е 286-а, а на три позиции зад нея е Изабелла Шиникова.

Чехкинята Каролина Плишкова вече официално е №1 в света с 6855 точки. Тя се изкачва с две места, а досегашната лидерка Анжелик Кербер вече е трета с 5975 точки. Второ място се заема от Симона Халеп (6670).

Британката Йохана Конта прогресира с три места и вече е четвърта. Шампионката от „Уимбълдън“ Гарбине Мугуруса скача с 10 позиции до пета в света. Следват Елина Свитолина, Каролине Возняцки, Светлана Кузнецова, Винъс Уилямс и Агниешка Радванска. Местата си в Топ 10 губят Доминика Цибулкова и Серина Уилямс.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.