Last news in Fakti

12 Декември, 2011 16:17 1 357 0

Черноморец е втори в класация на ИФФХС

  • черноморец

Българският Черноморец (Бургас) зае 2-о място в класацията на Международната федерация по футболна история и статистика (ИФФХС) от началото на сезон 2011/2012 по брой мачове без допуснат гол като гост.

Бургазлии се гордеят с пет поредни двубоя при визитите си през  тази есен, в които не са инкасирали попадение.

1-ви в класацията е отборът на Галатасарай, който не е допуснал гол вече в шест гостувания в турската Суперлига. Трети са испанците от  Севиля, чиято серия приключи в събота с поражение 0:1 като гост на Леванте. Севиля има пет последователни мача без попадение при излизанията си.

Черноморец засега също има 5, но през пролетта може и да продължи с впечатляващата си серия да не допуска голове като гостува.

Галатасарай има вече 6 мача, след като вчера разби с 3:0 Трабзонспор в черноморския град и излезе на 1-о място в турската Суперлига. Серията на сараите стартира на 2-и октомври при гостуването на Анкарагюджу, спечелено с 3:0.
Следващите мачове са с Анталияспор (0:0), с Кайзериспор (2:0), с Бешикташ (0:0), с Генчлербирлиги (1:0) и вчера с Трабзонспор (3:0).

Българският тим пък за последно е допуснал гол като гост на Берое на 27-и август. Тогава „акулите” спечелиха мача с 2:1.

Последваха победи над Светкавица с 3:0, над Черно море с 2:0, нулеви равенства при визитите на Ботев (Враца) и на Литекс, както и нова победа - този път 4:0 над Локомотив (София).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА