Last news in Fakti

21 Юли, 2017 13:56 3 798 1

УЕФА удари звучен шамар на Хайдук

  • уефа-
  • расизъм-
  • наказание-
  • празни трибуни-
  • левски-
  • хайдук-
  • брьондби

Хърватският тим посреща пред празни трибуни следващия съперник Брьондби

УЕФА удари звучен шамар на Хайдук - 1
Снимка: БТА/АР

Хайдук (Сплит) е получил шокираща новина още преди реванша с Левски от втория квалификационен кръг на Лига Европа. Хърватският тим елиминира „сините” след 1:0 на свой терен и 2:1 на реванша пред празни трибуни на „Георги Аспарухов” заради наказание на българския тим.

Домакинството срещу Левски в Дугополе ще излезе скъпо на Хайдук, тъй като УЕФА е информирала хърватския гранд, че ще бъде санкциониран да играе следващия си мач на собствен терен пред празни трибуни. Освен това клубът е глобен и с 55 000 евро. Така хърватите ще трябва да играят пред празния си стадион "Полюд" срещу следващия съперник Брьондби, отстранил финландския ВПС Вааса след 2:0 у дома и 1:2 като гост.

Наказанието за Хайдук е заради расистки скандирания по време на първия мач със „сините”. Заради тях е наложена глоба от 50 000 евро, а още 5000 евро са добавени заради хвърлени към терена предмети.

Ръководството на тима от Сплит ще обжалва санкцията, след като делегатът на УЕФА и наблюдателят на мача са похвалили хърватите за добрата организация на срещата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стефан

    12 2 Отговор
    ..Добрата организация на мача.. да ева и тези долнопробни делегати. Ами за битите левскари и подпалена кола ?