Last news in Fakti

8 Август, 2017 10:57 1 729 1

Меси подобри рекорд на Стоичков

  • меси-
  • барселона-
  • стоичков-
  • рекорд-
  • жуан гампер

Аржентинецът стана голмайстор номер едно в историята на трофея „Жуан Гампер“

Меси подобри рекорд на Стоичков - 1
Снимка: БТА/АР

Христо Стоичков беше лишен от един от малкото си останали рекорди в Барселона. Това стана по време на мача за трофея „Жуан Гампер“ между Барселона и Чапекоензе в понеделник вечерта.

Барса спечели с 5:0, а едно от попаденията беше дело на звездата на каталунците Лионел Меси. Това беше осмото попадение на аржентинеца в историята на турнира и той излезе еднолично на първото място на голмайсторската листа на надпреварата, която е в чест на основателя на Барселона.

Преди вчерашния мач Меси делеше първото място с Христо Стоичков, Хуан Мануел Асенси и Чики Бегиристайн, като трите легенди на „блаугранас“ вече са на втората позиция с по 7 попадения.

Лионел Меси е единственият играч, който е вкарвал гол в пет поредни издания на трофея „Жуан Гампер“. 30-годишната футболна суперзвезда се е разписвал в турнира през 2013, 2014, 2015, 2016 и 2017 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    0 0 Отговор
    И какво следва сега ? Да се появи друг претендент и нищо повече !