Last news in Fakti

28 Август, 2017 13:29 1 254 3

Гуардиола: Висшата лига е популярна, но не е силна

  • манчестър сити-
  • сила-
  • висша лига-
  • популярност-
  • гуардиола

Мениджърът на Сити е на път да си навлече гнева на английските запалянковци

Гуардиола: Висшата лига е популярна, но не е силна - 1
Снимка: БТА/АР

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола е на път да си навлече гнева на английските фенове, след като заяви, че Висшата лига далеч не е най-силното първенство на планетата.

"Често чувам, че няма по-добър шампионат и ме поздравяват, че съм част от него. Да, това е най-популярното първенство. Разбира се, в него се играе много тежко. Но не мога да кажа, че мачовете на "Сантяго Бернабеу", "Камп Ноу", в Билбао и Севиля са леки. През последните десет години испанските отбори доминират в Европа", заяви Гуардиола.

"Висшата лига ще стане най-силна, когато английските клубове се класират финал в Шампионска лига. Тогава може да се каже: "Това първенство е №1". В момента в турнира има пет представителя, които трябва да стигнат напред", добави Гуардиола.

За последно отбор от Острова вдигна Ушатата през 2012 г., когато Челси победи Байерн Мюнхен след изпълнение на дузпи. Оттогава шест път испански отбори стигаха до финал (Реал Мадрид на три пъти, Атлетико Мадрид два пъти и веднъж Барселона), а на два пъти представителите бяха от Германия (Байерн и Борусия Дортмунд) и Италия (Ювентус).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Great Britain

    3 3 Отговор
    Смотан испансец, да се прибира обратно в Испания.
  • 2 МММ

    1 3 Отговор
    Ако ги няма "смотаняците" в Англия, ще гледаш футбол като във втора лига на Норвегия, да ме извинят викингите.

    Коментиран от #3

  • 3 Great Britain

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "МММ":

    Точно чужденците развалиха английския футбол, преди да дойдат на острова английските отбори мачкаха в Европа, виж статистиката тогава пиши глупости. Без да купуват световни звезди както правят всяка година Реал Мадрид и Барселона Ливърпул нямаше кой да ги спре, добре че им забраниха 5 години да играят в турнирите иначе щяха да вземат още 3,4купи. Къде бяха тогава големите испански отбори, всяка година отпаднаха безславно. А и в Испания има само два отбора, всяка година е едно и също ако не е Реал ще е Барселона или обратното всички друго е за запълване на бройката. Само в Англия последния отбор може да бие първия. Дори в Бразилия тотото им е с отбори от английския шампионат защото при тях резултатите са реални.