Last news in Fakti

28 Август, 2017 15:58 1 041 0

Виландер: Григор може да стигне напред на US Open

  • виландер-
  • психика-
  • димитров-
  • us open-
  • прогноза

"Димитров трябва да подобри психологическата си нагласа и началния си удар", анализира шведът

Виландер: Григор може да стигне напред на US Open - 1
Снимка: БТА/АР

Легендата на световния тенис и настоящ експерт на „Евроспорт“ Матс Виландер сподели впечатленията си от формата на Григор Димитров и очакванията си за неговото представяне на предстоящия US Open.

„Григор Димитров демонстрира чудесен тенис първо на Australian Open, а сега и в Синсинати. Предстоящият US Open е чудесна възможност за него. Очевидно е, че играта му се разви много през тази година. Сега, в отсъствието на някои от най-големите, той ще има много добри шансове да стигне до финалната фаза на турнира“, прогнозира експертът на „Евроспорт“.

Виландер все пак изрази съмнение, че първата ракета на България ще вдигне трофея от надпреварата, тъй като жребият го изпрати в труден поток: „Не ми се вярва, че Григор Димитров може да победи последователно Надал, Федерер и Зверев“.

Като причина за легендарният тенисист изтъкна значимостта на психологическата нагласа, която определи като „решаващ компонент за успех на турнир от Големия шлем“.

„Въпреки огромния си талант, Димитров е известен точно със своята психическа неустойчивост. Това е големият му недостатък, който го проваляше толкова често досега. Той трябва да намери възможно най-добрата психологическа нагласа, която да сваля напрежението от него, но не дотам, че да го направи разсеян и небрежен. Трудно е, но ако веднъж успее да го постигне, ще стане сериозна заплаха за най-големите“, призна шведът.

Друг компонент от играта, върху който Григор Димитров трябва да работи, според Виландер, е сервисът: „Началният удар трябва да стане негово оръжие, което ще му позволи да печели по няколко лесни точки. Нямам предвид задължително да прави асове, а по-скоро да намери начин да печели по-лесно геймовете, в които е на сервис.“

Бившият номер едно в света похвали новото поколение тенисисти, сред които Димитров, Зверев и Кириос и изрази очакванията си, че те ще се намесват по-решително в битката за трофеи догодина.

„Хубавото на мъжкия тенис в момента е, че в мига, в който някой от големите четирима не е на сцената, се появяват по-младите играчи, които веднага са готови да се борят за място на върха. И все пак е тъжно, че никой от тях все още не е печелил турнир от Големия шлем“, анализира Матс Виландер.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА