11 Септември, 2017 10:58 731 0

Рафаел Надал триумфира на US Open

  • надал-
  • us open-
  • титла-
  • андерсън-
  • тенис

Испанецът доминира на финала срещу Кевин Андерсън

Рафаел Надал се наложи над Кевин Андерсън от ЮАР с 6:3, 6:3, 6:4 и спечели US Open за трети път в кариерата си. Така испанецът вече има 16 титли от Големия шлем, само три по-малко от големия си съперник Роджър Федерер.

През тази година Надал спечели и „Ролан Гарос“ и за първи път от 2013 година взе две титли от Шлема в рамките на един сезон. Федерер пък взе трофеите в другите два големи турнира – Australian Open и „Уимбълдън“, като в Лондон победи Рафаел Надал на финала.

Андерсън, номер 32 в света, беше тенисистът с най-ниско място в ранглистата, достигнал до финал на US Open, откакто преди 44 години АТР започва да прави световната класация.

Двубоят между Надал и южноафриканеца беше доминиран от испанеца, който спечели четири от деветте си възможности за пробив. Кевин Андерсън направи 10 аса, но не стигна до нито един шанс за брейк в сервиса на лидера в световната ранглиста. Освен това Рафаел Надал допусна 11 непредизвикани грешки, а съперникът му цели 40.

„Това, което се случи през тази година, е невероятно. В предишните две претърпях много несполуки и болка, а сега играя на много високо ниво. Да завърша сезона на Големия шлем с титла в Ню Йорк ме изпълва с енергия. Чувствам US Open като свой дом“ заяви 31-годишният Надал, който има баланс от 5:0 в мачовете си с Андерсън.

„Знам, че сме на една възраст, но имам чувството, че през целия си живот съм гледал Рафа Надал. Той е един от силните тенисисти в историята и най-великия посланик на спорта. Не се получи резултата, който исках. Няма да спра да работя и ще се върна. Надявам се да имам още участия на финали“, призна 31-годишният южноафриканец.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА