11 Септември, 2017 12:57 915 0

Григор Димитров остава девети в света

  • димитров-
  • тенис-
  • ранглиста-
  • надал-
  • федерер-
  • топ 10

Надал се бетонира на върха, Федерер се изкачи до втора позиция

Българинът Григор Димитров запази деветото си място в световната ранглиста по тенис за мъже, въпреки че отпадна във втория кръг на откритото първенство по тенис на САЩ срещу руснака Андрей Рубльов. Българинът е с актив от 3575 точки и има големи шансове да завърши сезона в челната десетка заради прекратените сезони за Стан Вавринка, Анди Мъри и Новак Джокович. Освен това, Димитров е шести по пътя към финалния турнир в Лондон, за който сигурни места имат само победителят от откритото първенство на САЩ Рафаел Надал и Роджър Федерер.

Димитров ще играе на два турнира през следващия месец, като първият от тях започва на 2-и октомври в Пекин, а следващият - седмица по-късно в Шанхай. Очаква се българинът да бъде поставен под номер 3 на турнира в китайската столица, където няма да играят Роджър Федерер и заявилите участие в Токио - Марин Чилич и Доминик Тийм.

В топ 10 на световната ранглиста има необичайно много размествания. Надал запази първото си място и по всяка вероятност ще завърши именно на него сезона, защото няма да играе по-малко турнири от Роджър Федерер. Анди Мъри вече е трети, а скок на местата на Новак Джокович (6) и Стан Вавринка (8) направиха Александър Зверев (4), Марин Чилич (5) и Доминик Тийм (7). Десети вече е Пабло Карена Буста, след като испанецът подобри класирането си с цели 19 места.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА