7 Октомври, 2017 11:06 1 100 2

Стоичков: Преди бяхме по-добри от Франция

  • стоичков-
  • франция-
  • драма-
  • българия

"Доказахме, че победата в Париж не е била на късмет на Световното в САЩ", заяви Камата

Звездата на българския национален отбор от Световното първенство в САЩ'94 година Христо Стоичков говори за решаващия мач са Франция, който ни класира за Мондиала. Камата бе потърсен от "Екип" ден преди днешната битка между "лъвовете" и "петлите" (21:45 часа в София), която също може да се окаже решителна за някой от двата тима по пътя към Русия 2018.

Стоичков показа самочувствие пред френската медия и каза, че макар с гол в последната минута, българският отбор не трябва да благодари на късмета, тъй като е бил по-добър на терена.

"Травма, шок, драма, апокалипсис... Каква драма?! Няма такова нещо. Просто по-добрият побеждава. В спорта е така, една загуба не означава края на света. Не искам да чувам такива неща като драма в мача. Доказахме, че сме добър отбор на Световното в САЩ, така че елиминирахме Франция съвсем заслужено. Не бях изненадан, че успяхме.

Спомням си, че след това си говорихме с Лоран Блан в Барселона за гола на Костадинов, а той ми каза, че му е трябвало съвсем малко, за да направи шпагат и да спре удара му", коментира Камата.

Той призна, че е отпразнувал успеха със съотборника си от Барселона Ромарио, който пък успя да стане световен шампион в САЩ. Стоичков допълни, че и до днес има голям респект към Франция, където получи "Златната топка" през 1994 година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дикембе Мутомбо

    2 3 Отговор
    То и теб, докато беше на игрището те уважавахме. Но после проговори и от тогава насам - само глупости от устата ти!
  • 2 1234

    0 1 Отговор
    Най-големият!!!