8 Октомври, 2017 15:10 1 382 1

Последният артист в ерата на атлетите

  • андреа пирло-
  • пирло-
  • италия-
  • кариера-
  • ювентус-
  • артист-
  • гений-
  • футболист

Съвършенство - думата, която описва най-добре Пирло

Последният артист в ерата на атлетите - 1
Снимка: БТА/ AP

Всяко негово докосване е съвършено. Всяко негово подаване е преценено до сантиметър. Всеки негов удар е кошмар за вратаря. Името му е Андреа Пирло. Познато до болка на всеки любител на футбола, независимо на кой отбор симпатизира.

38-годишният италианец обяви днес, че ще сложи край на кариерата си, след като приключи сезонът в американското първенство. От 2015 година насам Пирло носи екипа на Ню Йорк Сити.

Денят, в който полузащитникът ще каже сбогом на футбола, е тъжен ден за великата игра. Андреа Пирло е последният артист, художник, поет в ерата на атлетите. През последните години футболът се промени и все повече се залага на физическо съвършенство и атлетизъм. Макар техническите качества да продължават да са важни, то те вече са на втори план.

Пирло е последният голям майстор, който само с едно свое подаване може да матира противниковата отбрана. Само с един поглед може да разкрие слабостите на защитата и да се възползва от това.

Италианският полузащитник никога не е блестял с бързина, сила или издръжливост. И въпреки това името му е записано със златни букви в историята на футбола. В кариерата си е спечелил всичко – от Шампионската лига до Световната купа. Преди да отиде в САЩ, халфът носеше екипа на италианския колос Ювентус.

През 2011 година „Старата госпожа” привлече Пирло като свободен агент от Милан – без да плати нито една стотинка. Това е може би най-успешният трансфер в историята на клуба от Торино. Тогава мнозина смятаха, че Пирло е приключил с големия футбол, но грешаха фатално. Опитният полузащитник се роди отново в Ювентус и заигра с плама на 18-годишен играч, получил току-що възможността да се докаже.

И това даде своите резултати. Юве спечели титлата в калчото, а Пирло имаше основна заслуга. Той бе и в основата на доброто представяне на „Скуадра Адзура” на европейското през 2012 година, когато Италия игра финал.

Футболният свят ще скърби за Андреа Пирло. Футболният свят обаче може да е щастлив, защото е притежавал талант и гений като него...


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 paradise

    5 0 Отговор
    най-добрият италиански халф за последните 15 години!