17 Ноември, 2017 16:31 2 216 0

Продадоха болид на Шумахер за 7,5 милиона

  • болид-
  • шумахер-
  • търг-
  • цена-
  • рекорд

Автомобилът, с който легендата спечели кръг от Формула 1, бе продаден на търг

След върховете, достигнати с продажбата на картината "Спасителят на света" на Леонардо да Винчи за рекордните 450 милиона долара, есенните търгове в Ню Йорк приключиха с изненада - "Ferrari", управлявано от легендарния пилот Михаел Шумахер, беше продадено за 7,5 милиона долара - рекорд за съвременен болид от Формула 1,.

След като конкурентите от "Кристис" поставиха впечатляващия рекорд с творбата на Да Винчи, "Сотбис" нямаше с какво да им отговори. Въпреки това аукционерите успяха да предизвикат изненада, предлагайки на търга си за съвременно изкуство болида, с който Шумахер печели състезанието от Формула 1 в Монако през 2001 г.

Платените 7,5 милиона долара за болида, описан от "Сотбис" като "най-удивителната състезателна кола, предлага някога на търг", надхвърлиха значително предварителната оценка, която беше между 4 милиона и 5 милиона долара.

"Това не е произведение на изкуството, но всички сме израснали с автомобили и сме мечтали за автомобили. Помислих, че ще е добре да има едно "леко намигване" към всеобщата ни страст", сподели преди търга Грегоар Бийо от "Сотбис".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА