19 Ноември, 2017 20:35 1 230 2

Левски се издъни срещу последния

  • левски-
  • дузпа-
  • витоша бистрица

И дузпа не успя да спаси "сините" срещу Витоша Бистрица

Левски направи невероятна издънка и не успя да победи последния в класирането Витоша (Бистрица). Срещата от 16 кръг на Първа лига се игра на "Васил Левски" и завърши при резултат 0:0. Тимът на Делио Роси показа безличен футбол, който бе съставен главно от бавни атаки и безцелни центрирания. "Сините" дори получиха право да изпълнят много спорна дузпа, която обаче бе пропиляна от Жорди Гомес. Левски изигра може би най-слабия си мач откакто начело на тима е Делио Роси.

Още от първия съдийски сигнал Левски взе инициативата. "Сините" натиснаха своя съперник, но отбраната на Витоша действаше много добре. Треньорът на символичните домакините бе затворил подстъпите към вратата си с голям брой играчи, които е трудно да се преодолея.

Първата възможност дойде пред играчите на Витоша в единствената организирана от тях атака за първото полувреме. Отофе се измъкна от защитата и озова сам срещи Митрев, но стражът на Левски се хвърли и спаси.

Срещата продължи да се води пред наказателното поле на Витоша, а с пропуски се отличиха Орачев, Обертан и Панайотов. Два пъти пък бранители се хвърляха в краката на играчи на Левски миг преди те да стрелят.

В заключителните минути на първото полувреме съдията Георги Давидов отсъди доста спорна дузпа за Левски. Петко Цанков се хвърли остро в краката на Вутов миг преди той да стреля, но на повторенията се видя, че бранителят първо игра с топката. Влизането бе доста остро и може да бъде тълкувано като опасно.

След няколко минути спорове Жорди Гомес застана зад бялата точка. Испанецът обаче стреля леко в левия ъгъл, а Михаил Иванов се хвърли и изби в корнер.

През второто полувреме Витоша заигра още по-добре в отбрана и изцяло затвори пространствата пред вратата на Михаил Иванов. Жерсон Кабрал, който влезе на мястото на Вутов, раздвижи пък играта на "сините" и опита няколко удара и нестандартни изпълнения.

С напредване на времето атаките на Левски ставаха все по-еднообразни и безидейни, а играчите на Делио Роси почти не се движеха. Отбраната на Витоша без проблеми спираше всички опити за някаква опасна ситуация.

Левски не успя да осъществи нищо интересно до края на мача пред вратата на Витоша и срещата завърши при резултат 0:0.

Витоша взе едва трета точка от началото на сезона в Първа лига. Бистричани продължават да са на дъното на класирането без победа. До момента само Етър и Пирин не успяха да победят "тигрите", а сега това стори и тима от "Герена". Левски пък пропиля възможността да съкрати с повече дистанцията от втория ЦСКА. "Сините" са с 29 точки, докато "червените" имат 35. Лидерът Лудогорец пък е с 39.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 681 БЪЛГАРИЯ

    11 0 Отговор
    Тия сини само срамят името на Апостола !
  • 2 Аяжо

    4 3 Отговор
    Стига простотии ве. Заминавайте за Бразилия, събирайте от плажа 11 и викайте чичо Гошо с очилата от Разград.