Last news in Fakti

21 Ноември, 2017 13:25 621 3

Русия се обяви против допинга

  • русия-
  • допинг-
  • закон-
  • забрана

Добавят нова точка в закона, която ще ограничи нарушаващите антидопинговите правила

Правителството на Русия иска нова законова мярка, която да забрани работата в сферата на физическата култура и спорта на всички нарушители на антидопинговите правила.

"Законопроектът предлага да се допълни федералния закон за "Физическата култура и спорта в Руската федерация" с нова точка, която да дава възможност за ограничаване на трудовата дейност в сферата на физическата култура и спорта на лица, нарушили съответстващите антидопингови правила", това гласи официалното съобщение от Московския Кремъл.

Поправката ще засегне и Трудовия кодекс и ще даде възможност за прекратяване на трудовите взаимоотношения с треньори и лица, които са съдействали на спортистите за нарушаването на антидопинговия код.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Било

    1 0 Отговор
    Ай стика ве
  • 2 Стефан

    1 2 Отговор
    "...от Московския Кремъл..." - честно ли? И друг Кремъл ли имало?

    Само да припомня и че самата WADA призна две неща - 1. Че няма доказателства за вина на руските спортисти и 2. Че допинг С РАЗРЕШЕНИЕТО НА WADA са вземали много спортисти, сред тях Серина и Винъс Уилямс и много други. Т.е. забрани в последния момент използвано в Русия лекарство и даде разрешения на много американски спортисти да се зобят, без да ги отстраняват. Това как се нарича?
  • 3 Бесен Язовец

    0 0 Отговор
    Ахааааах, пчелите против меда !