Last news in Fakti

16 Декември, 2017 12:59 7 389 15

Ето това се казва човечност (ВИДЕО)

  • маратон-
  • лутерман-
  • човечност-
  • спортсменство

Състезателка придружи изнемощялата си съперничка до финала и я остави да победи

Невероятна сцена на спортсменство от маратона в Далас трогна фенове от цял свят в социалните мрежи. Ученичката Ариана Лутерман вече е герой, след като помогна на съперничката си да я победи на метри от финала.

Лутерман видя как опонентката й вече не издържа и припада от умора, след което я придружи до финала и я остави да пресече първа финалната линия. Победителката бе отведена с инвалидна количка, а останалата втора - Ариана Лутерман прие овациите на публиката.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 респект

    51 6 Отговор
    РЕСПЕКТ
  • 2 Фак

    51 6 Отговор
    Е тя таз другата хем вижда,че ще пукне и нагла за да вземе наградата автомобил бмв.Ейййй алчна работа.Сега да вземе да връчи наградата на момичето което и помогна.А дано,ама на да ли!Хайде да е видим тя колко е човек.

    Коментиран от #7, #13

  • 3 Иван Господинов

    51 6 Отговор
    Аз бих и помогнал да стигне до финала но не бих и дал победата. Това не е истинска победа. Състезанията трябва да се печелят от по-подготвените състезатели. Благотворителността е нещо съвсем друго. Ако не и стигат силите да победи в маратона да положи по-големи усилия и да се подготви за следващият. Това не е победа - това са подаяния и е унизително както за тоя на когото е подарена победата така и за тоя който сам лишава себе си от това което му се полага. Това е криво разбрано милосърдие. Тя нито умира, нито се нуждае от помощ. Дори да се нуждае има готови екипи които да помогнат . Работата на състезателите е да печелят състезанието. Това е фалшиво милосърдие. Ако е драпала зари колата която е печалба първата винаги може да и я подари на добра воля

    Коментиран от #5, #8, #15

  • 4 Qpataq

    9 9 Отговор
    Я ако бех на местото на тая русата щех да и набия един шут в сурата
  • 5 112

    5 11 Отговор

    До коментар #3 от "Иван Господинов":

    Не се напъвай че разсъжденията не ти се отдават.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Лупи

    4 2 Отговор

    До коментар #3 от "Иван Господинов":

    Много точно!
  • 9 Олигарха

    23 0 Отговор
    Значи разбирам защо момичето ѝ помогна това е напълно човешко и разбираемо, ама не разбирам тая припадащата с каква наглост се пресяга да дърпа лентата за да я запишат първа при положение, че се вижда, че не е! Изключително нагла постъпка от припадащата! Виждаш, че не те бива помагат ти благодари и финиширай втора, като пич и така двете щяхте да предизвикате симпатии, а не да драпаш като давеща се овца във високопланински водопад на всяка цена да си първа защото не си! Тъпа овца.

    Коментиран от #11, #14

  • 10 хм да видим

    8 1 Отговор
    Разбирам коментарите преди мен, но все пак интересно, ще има ли продължение? Може пък припадащата, като се освести и да върне жеста и наградата, нека се види, а ако не го направи напълно си засдлужава, това което вече и сипахте !
  • 11 падналия ангел

    7 1 Отговор

    До коментар #9 от "Олигарха":

    Бегачката колабира, мислиш ли, че знае на кой свят се намира. Ако е човек, като разбере какво се е случило би трябвало да благодари с подобаващ жест на другата състезателка.
  • 12 Ал Купоне

    5 4 Отговор
    На някаква постановка прилича това ? Първо, тази русата преди да се спре да помогне на припадащата, някак си много спокойно бягаше, едвам, едвам, все едно, че до финала има още много километри, а той всъщност е на метри разстояние, така не се бяга пред финалната права, дори маратон ! Второ, къде са останалите участнички , тези двете спортистки чак толкова ли са добри, че са дръпнали много по напред пред другите ??
  • 13 ДДД

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Фак":

    ни си знаем краставицата ама беше яко
    та за краставицата:)
    ако наградата беше хонда
    надали ще я пусне:)))
  • 14 DStones

    2 1 Отговор

    До коментар #9 от "Олигарха":

    Олигарх, тя не разбира нищо в тоя момент , тя е в хипогликемичен шок и ре разсъждава , а протяга ръка защото мисли че това е опора ...
  • 15 гост2017

    11 0 Отговор

    До коментар #3 от "Иван Господинов":

    Заглавието не е много правилно. Двете състезателки се състезават в две различни възрастови групи. Момичето което помага е на 17 години, а другата жена е на 32. Това е честа практика в маратоните и в няколко американски статии го споменават. Тоест по-младата състезателка само забавя времето си, но не завършва втора в следствие от помощта която оказва.