Last news in Fakti

23 Декември, 2017 16:56 1 957 2

Транссексуален дебютира в женския волейбол

  • транссексуален-
  • абреу-
  • бразилия-
  • волейбол-
  • жена

Любопитната случка се разигра в Бразилия

Трансексуален волейболист дебютира в женското първенство на Бразилия. 33-годишната Тифани Абреу се появи в игра за отбора на Волей Бауру и изрази амбиции да участва на олимпиадата в Токио през 2020. Абреу не е случайно име във волейбола, но създава репутацията си като ...мъж. Голяма част от кариерата му преминава в Европа, Южна Америка и Индонезия преди през 2012 г. да открие, че иска да е жена.

Пет години Абреу се подлага на хормонална терапия, за да отговори на изискванията за участие при жените и най-сетне успява, пише OFFnews. По принцип в Бразилия не е новост участието на транссексуални спортисти, но за първи път това се случва в елитната волейболна лига. Участието им на олимпийски игри също не е проблем, тъй като през 2016 г. Международният олимпийски комитет разреши да се появяват на олимпийски игри.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Отвратена

    8 1 Отговор
    Може ли човек да избяга от природата си?Не!Може само да психяса!Боже опази!
  • 2 НАТО ВЕЦ

    12 0 Отговор
    Аре да ги видя сега онези от антидопинговата ....