16 Януари, 2018 14:02 1 475 1

Джокович: Не съм призовавал за бойкот!

  • джокович-
  • бойкот-
  • пари-
  • награден фонд-
  • тенис-
  • australian open

"Твърде малко от написаното в пресата отговаря на истината", заяви сръбската звезда

Шесткратният шампион на Откритото първенство на Австралия Новак Джокович се разграничи от слуховете, че е призовавал за бойкот на турнира другата година, ако не бъде повишен значително наградният фонд.

Информации в пресата твърдят, че 30-годишният сърбин лобира за ново разпределение на средствата от наградните фондове на четирите турнира от Големия шлем. Както е известно, Джокович говори на пресконференцията преди турнира, на която поде инициатива за създаване на профсъюз на тенисистите, независим от АТР, а също и изтъкна, че тенисистите получават по-малко в сравнение с колеги от други спортове.

След рутинната си победа в първия кръг срещу американец Доналд Йънг, Джокович внесе някои пояснения по темата. "Не става въпрос за бойкот. Твърде малко от написаното в пресата отговаря на истината. Това, което се случи, е, че ние, играчите, искахме да обсъдим някои теми. Не мисля, че има нещо нередно в това. Искаме да чуем повече мнения, не са взети някакви конкретни решения. Не е имало разговори за бойкоти или подобни неща", каза Джокович.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Именно

    1 2 Отговор
    Половин година отпуска и остана без пари ли?