4 Февруари, 2018 16:58 1 677 0

Боксът губи мястото си на Олимпиадата през 2020?

  • бокс-
  • аиба-
  • мок-
  • олимпийски игри

АИБА не са успели да дадат гаранции за прозрачност по въпросите за управлението

Боксът може да загуби мястото си в програмата на Олимпиадата в Токио през 2020 година заради хаоса в управлението на Международната аматьорска боксова федерация АИБА.

Президентът на МОК Томас Бах каза на пресконференция, че е силно обезпокоен от проблемите във федерацията и си запазва правото да преразгледа позицията на бокса за Токио 2020 и за Младежката Олимпиада в Буенос Айрес през октомври тази година, пише "Sportal".

Бах добави, че от АИБА не са успели да дадат гаранции за прозрачност по въпросите за управлението, финансите и антидопинговата програма. Етичната комисия на МОК води разследване за злоупотреби в АИБА и са спрени всички контакти с федерацията, с изключение на оперативните дела.

АИБА има срок до 30 април да предостави доклад за справяне с текущите проблеми.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА