Last news in Fakti

30 Март, 2018 13:55 6 019 4

Шампионка продаде медалите си и фалира

  • фалит-
  • фьолкер-
  • медали-
  • продажба-
  • олимпийски гир

"Чувствам се щастлива и облекчена", заяви Сандра Фьолкер

Трикратната олимпийска медалистка Сандра Фьолкер предприе драстична стъпка. 43-годишната германка беше принудена да продаде отличията си от летните олимпийски игри в Атланта през 1996 година.

За своите един сребърен и два бронзови медала тя взе 67 5000 евро. Като допълнение Фьолкер получи и още 5000 евро от неизвестен доброжелател. По този начин германката успя да покрие 36,5% от дълговете и да обяви личен фалит, пише "Блиц".

„Всички кредитори са съгласни, че с погасяването на тази сума г-жа Фьолкер вече не е задължена към тях“, сподели адвокатът по фалита Верена Фогт.

Сандра Фьолкер, бивша световна рекордьорка на 50 метра гръб, подаде молба за фалит през 2013 година. По нормален път и без извършеното плащане тя трябваше да чака до ноември 2019 година, за да бъде обявена от съда в несъстоятелност.

„Чувствам се щастлива и облекчена. Не мога да повярвам, че тази тежка процедура завърши“, сподели бившата състезателка по плуване.

Освен трите олимпийски отличия през кариерата си Фьолкер има един златен, три сребърни и три бронзови медали от световни първенства в голям басейн. Освен това е носителка на три златни, пет сребърни и две бронзови отличия от планетарни шампионати в малък басейн.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ярослав Станчев

    16 12 Отговор
    Европайски ценности в действие.Демократичните банки ти унищожават живота.

    Коментиран от #2, #4

  • 2 Помешчик Артьом Безродний

    18 8 Отговор

    До коментар #1 от "Ярослав Станчев":

    Нашего брата винаги съди, без да знае фактите, важното е да се плюе, не е важно по какво/кого.

    Я си представи, че въпросната г-жа сама е виновна за това си състояние - примерно, алкохоличка е и е изпила всичко. Или е пристрастена към хазарта. Или наркотици. Или 10 000 други възможни причини.

    Аман от тролове!
  • 3 Др ох пръднах

    8 1 Отговор
    затова Сички лихвари на клада
  • 4 vasik atanasova

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "Ярослав Станчев":

    МНОГО СИ ПРАВ ЯШКА
    ИЗМИСЛЕНИ СА ОТ ЕВРЕИТЕ