Last news in Fakti

30 Януари, 2012 10:12 716 0

Джокович обяви следващите си цели

  • джокович-
  • тенис-
  • големия шлем-
  • мелбърн-
  • надал-
  • федерер-
  • australian open-
  • париж
Джокович обяви следващите си цели - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Лидерът в ранглистата Новак Джокович спечели вчера третия си трофей от Откритото първенство на Австралия и общo пети от турнир от Големия шлем. На финала в Мелбърн той победи световния номер 2 Рафаел Надал в най-дългия двубой за титлата в историята на надпреварите от "Голямата четворка" - 5 часа и 53 минути. На официалната пресконференция след финалния сблъсък 24-годишният сърбин разкри какви са основните му амбиции през този сезон.

"Приротет за мен ще бъдат турнирите от Шлема, както и олимпийските игри, заяви Ноле. - Искам да се представя добре и през тази година и да стигна до първия си финал на "Ролан Гарос". До момента не съм успявал да достигна тази фаза в Париж, но имам усещането, че вече съм готов да постигна и това", каза Джокович.

"Аз съм професионален тенисист и съм убеден, че и другите състезатели биха казали същото. Ние живеем за такива двубои. Работим всеки ден за тях и се стараем да посвещаваме живота си на тениса и на спорта каро цяло. Посвещаваме времето си, за да стигнем до ситуация като тази, в която да играем 6-часов мач и да се борим за титла от Големия шлем", обясни Ноле.
 

На въпрос дали съчувства на Надал Джокович заяви: "Бях в подобна позиция преди няколко години, когато губех 1/2-финалите и финалуте срещу него и Роджър. Знам много добре как се чувства. За съжаление победителят е само един, но съм категоричен, че и двамата с Рафа дадохме всичко от себе си. Раздадохме се напълно и играхме до последния възможен момент на 100%. За жалост няма как победителите да са двама, но и той заслужаваше тази титла не по-малко от мен. Щях да кажа същото, дори да бях загубил този финал", каза откровено сърбинът.

 "Сега ще си почина няколко седмици и ще се опитам да се насладя на победата си възможно най-дълго. След това ще се върна към работата си и към подготовката. Има още много неща, които ме очакват в кариерата, но определено ще се насладя на настоящия момент", завърши Джокович.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА