Last news in Fakti

28 Април, 2018 01:00 9 473 3

Кастер Семеня: Не ми пука дали ме харесват!

  • семеня-
  • харесване-
  • тестостерон-
  • правила-
  • лека атлетика

Южноафриканката е най-засегнатата от новото правило за наличие на тестотерон

След като вчера Международната асоциация на атлетическите федерации (IAAF) обяви, че е прието новото правило за спортистки с природно завишени нива на тестостерон, една от най-засегнатите страни в случая Кастер Семеня направи кратък коментар в профила си в “Туитър”.

“97 процента съм сигурна, че не ме харесвате, но 100 процента съм сигурна, че не ми пука”, това написа южноафриканката в “Туитър”.

От 1 ноември тя и други състезателки в бяганията от 400 до 1500 метра трябва да имат ниво на тестостерона 5 наномола (5 на литър (nmol) или по-малко, за да могат да участват в дисциплините.

При нормални обстоятелства стойностите при жените са от 0.2 до 1.79 наномола/литър, а правилото касае най-вече представителите на пола “интерсекс” (без ясно изявени белези на един от двата пола) и тези с хиперандрогенизъм (жени с природно завишени нива на мъжкия полов хормон тестостерон).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иванов

    3 0 Отговор
    Спомняте ли си китайците какъв мъж пуснаха срещу нашата боркиня Станка Златева. Как не ги беше срам тези???

    Коментиран от #3

  • 2 Кибик

    4 0 Отговор
    отсега нататък всички състезателки ще имат “природно” ниво на тестостерона около 4.99999999999999
  • 3 Бесен Язовец

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Иванов":

    Да беее, а после изчезна та се не видя, скриха го !