Last news in Fakti

3 Февруари, 2012 12:59 858 0

Разследват Надал за укриване на данъци

  • надал-
  • данъци-
  • разследване-
  • балеарските острови-
  • australian open
Разследват Надал за укриване на данъци - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Носителят на 10 титли от “Големия Шлем” в тениса Рафаел Надал попадна в центъра на скандал. Данъчните власти в Испания го разследват за укрити 11 милиона евро. Според публикациите в местната преса две от фирмите на Рафа са със седалище в Баския регион, където има данъчни облекчения. Те обаче са само за компании, които развиват дейност в областта, а фирмите на тенисиста не са такива.

Според информацията Надал неправомерно се е възползвал от тези облекчения, които са му спестили 11 058 евро в периода 2005-2009 година.

Тенисистът категорични отрече обвиненията и заяви, че преди две години е преместил седалището на компаниите си на Балеарските острови, където живее. "Всичките ми компании са с платени данъчни задължения”, заяви бившият номер 1. Само от наградни фондове Рафа е спечелил над 45 милиона долара. По-сериозните приходи за него са от рекламни и спонсорски договори. За финала на Australian Open, който Надал загуби от Новак Джокович, испанецът получи 1 150 00 долара.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА