4 Май, 2018 10:33 1 552 1

Нови съдийски грешки и Марсилия е на финал

  • залцбург-
  • марсилия-
  • роландо-
  • лига европа-
  • финал-
  • съдия-
  • грешки

Французите се класираха след продължения, но реферът отново бе главно действащо лице

Австрийският шампион и носител на купата на страната Залцбург победи у дома Олимпик Марсилия с 2:1 след продължения в реванша между двата тима от полуфиналите на Лига Европа, но френският гранд се класира за финала с общ резултат 3:2. Марсилци бяха спечелили с 2:0 на своя "Велодром" в първия мач, но инкасираха две попадения в ответната среща и авансът им бе заличен. Амаду Айдара (53) и автогол на Буна Сар в 65-ата минута докараха мача до продължения, а в тях Роландо (116) се превърна в герой за гостите.

Марсилци първи имаха шанс за гол, но Адил Реми прати топката над вратата, след като засече центриране на Димитри Пайе. В 13-ата минута Мунас Дабур от домакините отправи слаб удар и не затрудни вратаря Йоан Пеле. Минута след това Гулбрандсен падна в наказателното поле на гостите след съприкосновение с бранител, но съдията не посочи бялата точка. До края на полувремето пропуски направиха Морган Сансон от Олимпик и Валон Бериша за „червените бикове”, пише "Блиц".

След почивката гостите продължиха да са по активни и Лукас Окампос шутира неточно, а след него и Валер Жермен не успя да намери очертанията на вратата при центриране на Пайе. Австрийският шампион успя да поведе с гол на Амаду Айдара (53), който преодоля няколко защитници и реализира за 1:0. Попадението окрили домакините и пет минути по-късно Рамальо шутира силно от далечна дистанция, а вратарят Пеле спаси с вещина. Последва пропуск на Мунас Дабур, а в 65-ата минута Залцбург заличи напълно пасива си от първия мач. При центриране в наказателното поле защитниците на гостите не успяха да изчистят добре топката и Ксавиер Шлагер отправи удар, след който се получи рикошет в крака на Буна Сар и кълбото влетя в мрежата за 2:0. На повторенията се видя, че при подаването в наказателното поле има двама играчи на „биковете” в засада.

В 69-ата минута Чалета-Цар с глава не намери целта, а малко след това и Хуан пропусна, след като Пеле отрази удара му. В 73-ата минута Пайе центрира в наказателното поле и Окампос отправи удар с глава, но топката кацна върху напречната греда и излезе в аут. Четири минути преди края на редовните 90 марсилци имаха претенции за дузпа, след като Чалета-Цар игра с ръка в наказателното поле, но съдията Сергей Карасьов прецени, че няма основания да посочи бялата точка. В последната 90-а минута Клинтън Н'Жие с глава прати топката покрай вратата и така редовното време завърши при резултат 2:0, който прати мача в продължения.

В началото на първото от двете продължения по 15 минути Ангиса от гостите шутира неточно от границата на наказателното поле, а в 99-ата минута Пеле спаси Марсилия, отразявайки удар от близка дистанция на Чалета-Цар. Две минути по-късно Валон Бериша прати топката над вратата от фаул.

Рзервата Роландо (116) се превърна в герой за марсилци с гола си минути преди края на второто продължение, след като остана непокрит и засече топката при центриране от корнер на Пайе. Домакините претендираха и то с пълно право, че не е трябвало да бъде отсъден корнер за французите, тъй като последен с топката при тази ситуация игра Окампос. В 119-ата минута Айдара от домакините бе изгонен след втори жълт и червен картон.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен Язовец

    2 1 Отговор
    Русеняшкия съдия е продажник !