22 Май, 2018 12:33 6 941 6

Какво похапва Роналдо на закуска, на обяд и на вечеря? Ето какво!

  • кристиано роналдо-
  • роналдо-
  • футболист-
  • хранене-
  • хранитрелен режим-
  • закуска-
  • обяд-
  • вечеря-
  • храна

Футболната звезда спазва специален режим на хранене, съчетавайки го с усилени тренировки

Какво похапва Роналдо на закуска, на обяд и на вечеря? Ето какво! - 1
Снимки: Instagram

Кристиано Роналдо е име, което едва ли е неизвестно за много хора по света. Нападателят на Реал Мадрид е един от най-добрите футболисти в света, печелил 5 пъти "Златната топка", с 4 титли от Шампионска лига и освен това се окичи с титлата "европейски шампион", когато през 2016 г. страната му спечели Европейското по футбол.

Роналдо притежава невероятни качества, като това, че е един от най-атлетичните и физически добре подготвени спортисти в света днес. За да има предимство пред противниците си, той трябва да бъде силно мотивиран по време на тренировки и разбира се да се храни правилно.

Изданието Business Insider проследява хранителния режим на една от най-големите футболни звезди в света на футбола и разказва какво яде Роналдо за закуска обяд и вечеря, за да поддържа върховата си форма.

Ето всичко, което португалския национал яде:

Какво похапва Роналдо на закуска, на обяд и на вечеря? Ето какво!

Този сезон Роналдо има 44 гола в 43 мача за Реал Мадрид, а в събота излиза с кралския клуб на финала на Шампионската лига срещу Ливърпул.

Роналдо не се лишава от добра храна, въпреки че е спортист от световна класа. Съдейки по това, той е голям почитател на континенталната закуска, с прибавени към нея лате и натурален сок.

The feeling of waking up like this @pestanacr7

A post shared by Cristiano Ronaldo (@cristiano) on Jul 14, 2017 at 11:02am PDT

Като португалец — и по-конкретно португалец от остров Мадейра, Роналдо обича плодовете и соковете, според готвача на португалския национален отбор Луис Лаврадор. Сред предпочитанията му са "соковете от круша, ябълка или ананас", но той също така "много обича кафе."

Според Лаврадор, Роналдо също така обожава риба. "Той яде най-разнообразна храна, но това, което харесва най-много, са рибите, като платика, риба меч и лаврак."

Роналдо обича толкова много риба, че дори сам си измисля рибни ястия, като сардини, които вади от консерва и слага направо върху хляб. Под тази снимка той написа: "Искате ли малко?" Не всички под нея отговориха с „да“.

Do you want some??🐠

A post shared by Cristiano Ronaldo (@cristiano) on Dec 11, 2015 at 8:34am PST

Тъй като тренира много, Роналдо приема много течности. "Използвам спортна напитка, която ми дава енергия по време на тренировки и мачове. Тя съдържа смесица от въглехидрати, които подсилват издръжливостта и има много по-малко съдържание на захар от други спортни напитки. Тя също така съдържа електролити, които помагат за хидратацията, както и витамин B12, който намалява умората."

Роналдо е споделял, че яде "обикновени неща, като пресни плодове и зеленчуци, пълнозърнести храни и чисти протеини." Той отмята доста от тези храни в ястието на снимката по-долу, което обяснява защо изглежда толкова въодушевен да нападне тези варени яйца, в комбинация с риба тон и домати.

My food!!!!!!!!!😝

A post shared by Cristiano Ronaldo (@cristiano) on Feb 25, 2016 at 4:42am PST

Освен риба, Роналдо хапва и пържоли. Когато се храни в ресторанти, той често поръчва пържола и салата.

I was missing my home food!!

A post shared by Cristiano Ronaldo (@cristiano) on Jul 31, 2015 at 4:34am PDT

Въпреки извънземните си футболни умения, Роналдо също е човек и не се храни изцяло със здравословна храна. Той похапва шоколад и торта.

Като тази, която получи за 33-тия си рожден ден:

33!🎂🥂Thank you all for your birthday messages

A post shared by Cristiano Ronaldo (@cristiano) on Feb 5, 2018 at 6:43am PST

Най-любимото му ястие е Bacalhau à Brás и е нещо, което обича да вечеря. Това е осолена треска с картофи, лук и бъркани яйца.

Тъй като Роналдо живее през повечето време в Испания, може да се предположи, че пийва вино. Той обаче е казвал, че избягва алкохола — така че може би в тези чаши има сок от грозде.

Feliz Páscoa!🐣

A post shared by Cristiano Ronaldo (@cristiano) on Apr 1, 2018 at 9:58am PDT


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Просто гост

    2 8 Отговор
    В събота късно вечерта след финала хич няма да му е до ядене.VVDajk ще го изяде.
  • 2 Адски много

    9 3 Отговор
    Адски много се обогатих от тази статия ?
    Може ли и за меси една ?
    и за Салах ?
    направо да си завърша висшето ?
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Plovdiv

    7 0 Отговор
    Португалската кухня е най-здравословната в Европа и не само в Европа.
  • 6 Plovdiv

    2 1 Отговор
    Точно тия консервирани сардини и риба тон са толкова натъпкани с консерванти и сол, че са направо вредни. Такъв тип храна изобщо не се връзва със здравословен начин на живот.