Last news in Fakti

13 Февруари, 2012 15:46 622 0

Редица резултати за сезона бяха подобрени на турнира в Карлсруе

  • карлсруе-
  • подобрени-
  • атлетически турнир-
  • германия-
  • еднакви времена
Редица резултати за сезона бяха подобрени на турнира в Карлсруе - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Три най-добри резултата в света за сезона бяха постигнати на международния атлетически турнир в Карлсруе (Германия) вчера. Гензебе Дибаба оглави световната ранглиста в бягането на 1500 метра при жените, след като извоюва победата с 4:00,13 мин, което е и рекорд на турнира. Втора в дисциплината се нареди Хелън Обири (Кения) с 4:06,25 мин, а трета завърши Анжелика Чихоцка (Полша) с личен рекорд от 4:07,83 мин.

Най-добро постижение в света за сезона беше регистрирано в същата дисциплина и при мъжете, където кениецът Бетуел Бирген финишира първи за 3:34,65 мин. На втора позиция с най-добър резултат в Европа за годината завърши кениецът с турски паспорт Елхам Тануи Йозбилен - 3:34,76 мин. На трето място остана етиопецът Гебремехдин Меконен с 3:36,05 мин.

Третото най-добро постижение в света за сезона в Карлсруе беше постигнато в бягането на 3000 м при мъжете. Интересното е, че двама състезатели завършиха на първо място с абсолютно еднакви времена - Огустин Чоге и Едуин Сой, като и двамата кенийци получиха 7:29,94 мин. Чоге обаче беше определен за победител в дисциплината, докато Сой беше класиран втори. Етиопецът Йеню Аламиреу зае тротото място със 7:31,23 мин.

Интересна битка имаше и в сектора за тласкане на гюле при мъжете. Победата заслужи олимпийският шампион от Пекин 2008 Томаш Майевски (Полша) с нов национален рекорд от 21,27 метра. На втора позиция се нареди световният шампион от Дегу 2011 Давид Щорл (Германия) с 21,03 м, а на трето място в подреждането остана настоящият световен шампион в зала Крисчън Кантуел (САЩ), който в Карлсруе изпрати уреда на 20,68 м.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА