23 Юни, 2018 19:59 1 496 0

Мексико продължава уверено в Русия

  • мексико-
  • дузпа-
  • вела-
  • чичарито-
  • сон-
  • южна корея-
  • световно първенство
Мексико продължава уверено в Русия - 1
Снимка: БТА/АР

Отборът на Мексико спечели и втория си двубой от Мондиал 2018. Съставът се наложи над Южна Корея с 2:1. Точни за победителите в мача от Група "F" на "Ростов Арена" бяха Хавиер Ернандес и Карлос Вела.

Първото полувреме започна оспорвано и амбициозно и за двете единайсеторки, но малко по малко мексиканците наложиха териториален превес над опонента си. Атаките за тима започнаха да се редуват една след друга, като Лаюн и Вела не спираха да притесняват бранителите на Южна Корея.

Натискът на Мексико бе очевиден, като ефектът от това не закъсня. При поредния пробив по едно от двете крила се стигна до центриране, бранител на корейския състав откровено игра с ръка, а Мажич посочи бялата точка, дори без да се допитва до системата ВАР. Зад топката застана Карлос Вела, който даде заслужено предимство на състава си в резултата.

През вторите 45 минути темпото спадна. Корейците правеха всичко по силите си, за да се върнат в мача. Вместо да стигат до чисти ситуации за гол обаче, футболистите на тима оставяха сериозни празни пространства в отбраната си и само късметът ги спасяваше от нови голове във вратата им.

Този късмет обаче им изневери в 66-ата минута, когато след скоростна акция Чичарито покачи на 2:0.

Корейците стигнаха до отбелязването на почетен гол в продължението на мача, когато Сон вкара за крайното 1:2


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА