Last news in Fakti

25 Юни, 2018 16:30 1 677 0

Първо и второ място на Лефтеров в Мизано

  • лефтеров-
  • състезание-
  • gt4-
  • подиум-
  • медал

Младият български пилот се качи на подиума в два шампионата

Павел Лефтеров записа пореден голям успех в своята визитка. На пистата Мизано Адриатико в Италия се проведоха третите кръгове от сериите GT4 и от най-бързия едномарков шампионат Lamborghini Super Trofeo.

Още на свободните тренировки българинът даде заявка за отлично представяне, когато, при силен дъжд, постигна най-добро време с Lamborghini.

В събота, на първото състезание в сериите GT4, Лефтеров и съотборникът му Мигел Кристовао записаха четвърто място в клас PRO - АМ на борда на BMW GT4 с немския отбор RN VISION STS.

По-късно в същия ден се проведе нощното състезание от Lamborghini Super Trofeo. В него Лефтеров участва със съотборника си от миналия сезон Джон-Луис Джаспър с отбора Leipert Motorsport. Резултатите от квалификациите отредиха десета позиция на грида. Павел Лефтеров направи много силен старт и още на първия завой стопи осем позиции и беше втори. В края на първата обиколка застана на трета позиция, която задържа до задължителната смяна. След него Джаспър поддържаше темпото почти до самия край на състезанието, когато в последната обиколка загуби две позиции. Въпреки това двамата се качиха на подиума с второ място в клас PRO - AM.

В неделя сутрин, във второто състезание в GT4, съотборникът на Лефтеров Мигел Кристовао стартира 17-ти. На почивката пое Лефтеров и с невероятно темпо стопи 26 секунди разлика от лидера в класа. В последната обиколка успя да го изпревари и триумфира с първото място на подиума в клас PRO - AM.

Във второто състезание на Lamborghini Super Trofeo, въпреки невероятното темпо на Лефтеров и трета временна позиция в клас PRO – AM, той и съотборникът му не успяха да се качат на подиума, тъй като буквално в последната обиколка задната лява гума на автомобила гръмна.

Следващото състезание, в което Лефтеров ще вземе участие, е в Портимао, Португалия (7 – 8 юли 2018 год.) в любимия му 24-часов формат за издръжливост.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА